Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Kadir Mısıroğlu, Atatürk'e demediğini bırakmadı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e düşmanlığıyla bilinen sözde tarihçi Kadir Mısıroğlu, Atatürk hakkındaki sert söylemlerinden vazgeçmiyor.

9 Kasım'da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın ziyaret etmesiyle gündeme gelen Kadir Mısıroğlu'nun hedefinde yine Mustafa Kemal Atatürk vardı. Kurtuluş Savaşı'yla ilgili kullandığı "Keşke Yunan galip gelseydi" ifadesiyle Türk toplumundan tepki çeken Kadir Mısıroğlu, 'Cumartesi Sohbetleri' adıyla yayınlanan konuşmasında "Mustafa Kemal zannettiğiniz kadar büyük biri değildir" dedi.

 "LİSEDE ATATÜRK RESMİNİ YIRTTIM"

Mısıroğlu, 'Mustafa Kemal düşmanlığının bedelini ödediğini' belirtirken, "Orta mektep talebesiydim, ne söyledim bilmiyorum ama 1 hafta kovuldum. Lisede resmini yırttım, 3 gün kovuldum. Üniversite kantininde bir hudut aleyhine konuştum. Ben bu noktaya böyle anti-kemalist, herkes adımı anan, 'O Atatürk düşmanı mı'… Bu Atatürk düşmanı olmak kolay olmadı, onu da söyleyeyim size. Çünkü o düşmanlığın bedeli ödeniyor. Bu bedeli ödemeyi göze almadan böyle Atatürk düşmanı denilmez kimseye" şeklinde konuştu.

YAHUDİ OLDUĞU İDDİALARINA YANIT VERDİ

Kendisinin Yahudi olduğuna dair iddialar hakkında da konuşan Mısıroğlu, "Ben, bana göre, dünyanın en güzel kasabasında doğdum. Oradan hiçbir Yahudi geçmedi. Akçaabat'ın toprağına bir Yahudinin gölgesinin düşmediğine Kuran'a elimi basarım" diye belirtti.

"ŞİKAYETLERLE İFTİHAR EDİYORUM"

Mısıroğlu, kendisini şikayet edenler hakkında ise, "18 şikayetçi var, 1 numara Komünist Partisi, 2 numara Halk Partisi, öyle devam ediyor. Ben bunların şikayetiyle iftihar ediyorum" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
GÜNDEM
38 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Nüfus Artışı Güney ve Doğu Aksında Yoğunlaştı
EMLAK
36 Kez Görüntülendi.
 KOTO’da Gayrimenkul Sektörü İçin İstişare Toplantısı
BAŞİSKELE
5 Kez Görüntülendi.
Başiskele’de Çocuklara Özel Kütüphane ve Oyuncak Müzesi
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
8 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt Hemşehri Derneklerini Ziyaret Etti
KOCAELİ
14 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de UKOME’den Ulaşımda Yeni Düzenlemeler
KÖRFEZ
6 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Deprem Şehitleri Dualarla Anıldı
DERİNCE
14 Kez Görüntülendi.
Derince Belediyesi’nden “Sanal Kumar Bağımlılığı” Semineri
ASAYİŞ
14 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Mala Zarar Verme Suçundan Aranan Şahıs Tutuklandı
ASAYİŞ
20 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 26 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
GÜNDEM
52 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Barajlarda Doluluk Oranları Yükseliyor