Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

KOTO, Kocaeli’nin sağlık alanındaki potansiyelini dünyaya tanıttı

İstanbul’da düzenlenen 3. Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Fuarı’na katılarak stant açan Kocaeli Ticaret Odası, ilimizin sağlık alanındaki gücünü ve potansiyelini dünyaya tanıttı

Kocaeli Ticaret Odası, Dünya İslam Sağlık Birliği ve Sağlık-Der tarafından "İslam Ülkelerinde Sağlık Perspektifinden Kalkınma Meselesi" ana temasıyla 15-17 Aralık'ta Harbiye Askeri Müzesi’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen "3. Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Kongresi ve Fuarı’nda (WIHU-18) stant açtı. 80 ülkeden 300'e yakın sivil toplum sağlık yöneticileri, sağlık turizm, hizmet ve ticaret sektörü temsilcilerini bir araya getiren fuara ilimizde sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren iş insanlarıyla birlikte katılan KOTO, Kocaeli’nin sağlık turizmi alanında imkanlarını tanıtarak, bu alandaki yetkinliğini dünya partnerleriyle tanıştırdı.

4. DÜNYA MÜSLÜMAN SAĞLIK TOPLULUKLARI FUARI’NIN KOCAELİ’DE YAPILMASI İÇİN GÖRÜŞMELER

Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Barış, fuarın Kocaeli- dünya sağlık kurumları işbirliği için önemli bir fırsat olduğunu ifade ederek, Kocaeli’ndeki sağlık uygulamaları, teknoloji üstünlüğü, yetişmiş sağlıkçı sayısı ve ilimiz sağlıkçılarının mevcut ve gelecekteki potansiyeline ilişkin kapsamlı bilgilendirmelerde bulundu. Fuara, hastane, medikal hatta konaklama sektöründen iş insanlarıyla katılarak, etkili tanıtımlar yapma fırsatı yakaladıklarını söyleyen Yılmaz ve Barış, 4. Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Fuarı’nın Kocaeli’de yapılmasının çok isabetli bir karar olacağına dikkat çekti. Fuar organizatörleriyle de görüşmeler yapan heyet, “Dünya Müslüman Sağlık Toplulukları Fuarı Kocaeli’ye, Kocaeli’nin mevcut potansiyeli de fuara üst düzey katkılar sunacaktır” görüşünü vurguladı.

KOTO’NUN STANDINA YOĞUN ZİYARETLER

KOTO heyeti stantta, Bosna Hersek Brçko Bölgesi Başbakanı DamirBulceviç, Sağlık Bakanı Alma Mehmedoviç, Afganistan Sağlık Bakan Yardımcısı MamosaiZewar, Kırgızistan Sağlık Bakan Yardımcısı MadaminzhanKarataev, Sağlık Bakanlığı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Dr. Osman Kan, Sağlık-Der Genel Başkanı Kasım Sezen, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Hüseyin Şaşkın ve çeşitli ülkelerden konukları ağırladı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
187 Kez Görüntülendi.
GÖLCÜK'TE DRAMATİK OLAY! GENÇ KIZ 4. KATTAN DÜŞTÜ
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
DOLANDIRICILIK VE SAHTECİLİK SUÇLUSU YAKALANDI
KOCAELİ
13 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR, KİRAZLIYALI'DA DURAK CEBİ İNŞA EDİYOR
KÖRFEZ
11 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN SÖĞÜT, EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ'NDE EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
DERİNCE
9 Kez Görüntülendi.
DERİNCE BELEDİYESİ YEREL SERA KURDU
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE HIRSIZLIK SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
SPOR
19 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği SK U15 Takımı Türkiye Şampiyonasına Hazır!
DERİNCE
67 Kez Görüntülendi.
Derince Belediyesi, DERTAŞ Tesisleri'nde Ayran Üretimine Başlıyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Trafik Cezalarında Rekor Artış! Devlet kasasına 100 milyar TL'yi aşkın gelir
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
DNA Günü Gençleri Bilimin İzinde Buluşturdu.