Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

FETÖ/PDY’nin dershane operasyonu;7 gözaltı

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından İzmit’te FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyelerinin işlettiği bir dershanede operasyon düzenlendi. Operasyonda 7 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine bağlı ekipler, bazı FETÖ/PDY mensuplarının, örgüt üyelerini yurt dışına kaçırmak ve çocuklarına eskisi gibi dershane eğitimi vermek için İzmit merkezinde bir mekan tuttukları bilgisine ulaştı. Başak Rehberlik ve Danışmanlık Merkezi adı altında faaliyet gösteren gizli dershane takibe alındı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu, İzmit’in göbeğinde kurulan gizli dershaneye baskın gerçekleşti. Operasyon kapsamında 7 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada terör ekiplerinin silahlı terör örgütü FETÖ/PDY’nin mahrem yapılanmasına yönelik yapmış oldukları çalışmalarda, bir gurubun hakkında yakalama kararı bulunan, örgütte sözde üst düzey yönetici konumunda olan ve örgütün mahrem yapılanması içerisinde yer alan şahısları, aileleri ile birlikte illegal yollardan yurtdışına geçişlerini sağlayıp organize ettikleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile irtibatlı oldukları ve illegal olarak Kocaeli’nde dershanecilik yaptıklarının tespit edildiği belirtildi.

3 odalı dairede 5 sınıf oluşturulmuş

Yapılan tespit üzerine 26 Şubat2019 günü Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Kocaeli merkezli, İstanbul ve Ankara illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.Terörle Mücadele Şubesine bağlı ekiplerin düzenlediği operasyonda H.B., M.B., M.M., F.B.D., S.D., İ.K. ve H.İ.N. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslara ait ikametlerinde yapılan aramalarda, örgüte ait olduğu değerlendirilen yüksek miktarda para, dijital materyal, örgütsel doküman ve kitap ele geçirildi. Şahısların emniyette ifadelerinin alınmasına devam edildiği tamamlanan işlemleri sonrasında Kocaeli Adliyesine sevk edilecekleri öğrenildi. Ayrıca Şahısların 3 odalı dairede balkonu ve mutfağı tahtalar ile ayırarak 5 ayrı sınıf yaptıkları ve burada örgüt mensuplarının çocuklarına eğitim vermeyi sürdürdükleri tespit edildi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
SİYASET
21 Kez Görüntülendi.
YENİDEN REFAH SAHAYA İNDİ
KOCAELİ
29 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Su Güvenliği İçin Yeni Baraj Hamlesi
KARTEPE
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Tramvay Hattı’nda Çalışmalar Hızla İlerliyor
SANAT
11 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Şehir Tiyatroları Almanya’da Büyük İlgi Gördü
GÜNDEM
23 Kez Görüntülendi.
Yılport Limanı’nda Güvenlik Personeli İçin İşten Çıkarma İddiası
ASAYİŞ
11 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Hırsızlık Olayına Karışan 3 Şüpheli Yakalandı
KÖRFEZ
4 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt: “Üç Aylar Gönüllerimizi Yenileme Vaktidir”
DERİNCE
25 Kez Görüntülendi.
TBB’den Derince Belediyesi’ne Yeni Hizmet Aracı Desteği
ASAYİŞ
105 Kez Görüntülendi.
Uyuşturucu Ticareti Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
162 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Taksi Durağında Silahlı ve Bıçaklı Gerginlik