Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

5 büyükşehirdeki anket sonuçlarını açıkladı

Hükümete yakınlığıyla bilinen araştırma şirketi ORC, 31 Mart yerel seçimleri için 5 büyükşehirde yaptığı anketlerin sonucunu açıkladı.

5 büyükşehirdeki anket sonuçlarını açıkladı

İşte İstanbul, İzmir, Adana, Antalya ve Eskişehir'deki son durum. 24 Haziran seçimlerini en az hata payı ile bilen ORC araştırma şirketi, 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala İstanbul, İzmir, Eskişehir, Antalya ve Adana'yı kapsayan araştırmasının sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Daha önceki anketinde Ankara'da CHP'nin adayı Mansur Yavaş'ın yüzde 41.9'luk oy oranıyla AK Parti'nin adayı Mehmet Özhaseki'nin önünde yer aldığını aktaran ORC araştırmasına göre, Eskişehir'de ise AK Parti ile MHP tarafından kurulan Cumhur İttifakı öne çıkmıştı.

İSTANBUL'DA FARK 4 PUAN

 ORC'nin bugün açıkladığı araştırma sonuçlarına göre, AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım ile CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun yarıştığı İstanbul'da adaylar arasındaki fark 4 puan. Ankete katılanların yüzde 50.9'u tercihini Yıldırım'dan yana kullanırken, İmamoğlu'nu tercih edenlerin sayısı yüzde 46.6.

İZMİR'DE SOYER,

ZEYBEKCİ'NİN 13 PUAN ÖNÜNDE Aday belirleme sürecinde en çok tartışılan illerin başında gelen İzmir'de CHP'nin adayı Tunç Soyer yüzde 55.6, AK Parti'nin adayı Nihat Zeybekci ise yüzde 42.1 puanda.

ESKİŞEHİR'İN 49.6'LIK KESİMİ BÜYÜKERŞEN DEDİ

Eskişehir'de yapılan araştırmaya katılanların yüzde 49.6'lık kesimi 'Kime oy vereceksiniz?' sorusuna mevcut başkan Yılmaz Büyükerşen yanıtını verirken, AK Parti'nin adayı Burhan Sakallı'yı tercih edeceklerin oranı yüzde 48.5 oldu.

ANTALYA'DA BAŞA BAŞ YARIŞ

 Bir dönem CHP'nin kalesi olarak gösterilen, ancak 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'nin kazandığı Antalya'da Cumhur İttifakı'nın adayı Menderes Türel 48.9, CHP adayı Muhittin Böcek ise 46.7 puanda görünüyor.

ADANA'DA MHP ADAYI FARK ATTI

2014 yerel seçimlerinde MHP'nin yüzde 33'lük oy oranıyla ipi göğüslediği Adana'da Cumhur İttifakı adayı Hüseyin Sözlü 53.9 puanla, 44.3 puanda görülen CHP adayı Zeydan Karalar'ın açık ara önünde. 

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
EKONOMİ
65 Kez Görüntülendi.
Türkiye’nin En Zengin İli Belli Oldu: Kocaeli Zirvede
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Gölcük’te Ailelere Özel Eğitim: Mahremiyetin Temeli Ailedir
KOCAELİ
6 Kez Görüntülendi.
KOSKEM’den Hayat Kurtaran Müdahale
ASAYİŞ
5 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de, Dijital Dolandırıcı Yakalandı
ASAYİŞ
118 Kez Görüntülendi.
Kapıkule’den Gebze’ye Uzanıyor: 692 Kilo Esrar Tırda Yakalandı
ASAYİŞ
31 Kez Görüntülendi.
8 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Operasyonla Yakalandı
DERİNCE
7 Kez Görüntülendi.
Derince’de Engel Tanımayan Yetenekler İçin Yeni Kurs Dönemi Başlıyor
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
Darıca’da Kumar Operasyonu: 5 Şahsa Yasal İşlem
SANAT
73 Kez Görüntülendi.
Tarihi Kale'de Müzik Zamanı: Körfez'de Sanat Akşamları
ÖZEL HABER
39 Kez Görüntülendi.
Ünlü astrolog Koca; Depremi bildi