Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

İYİ Parti, Körfez’de meclis için itiraz edecek

Körfez ilçede 11 meclis üyesini çıkarma başarısı gösteren İYİ Parti, ay bir oy farkı ile kaybettiği 12’nci meclis üyesini alabilmek için itirazda bulundu.

Tunahan Berber de meclise girecek

31 Mart seçimlerinde İYİ Parti’den Körfez Belediye Başkan adayı olan Salih Recep Şirin, beklediği bir sonuç aldı. İlçede seçimleri yüzde 49’luk oran ve 46 bin 433 oy ile AKP’nin adayı Şener Söğüt kazanmış, Şirin ise 35 bin 152 oy ve yüzde 37’lik oran ile seçimi ikinci sırada tamamlamıştı. İYİ Parti, seçimlerin ardından belediye meclisine ise 11 ismi gönderme başarısı gösterdi.

Fakat alınan bu sonucun ardından İYİ Parti cephesinden meclis üyeliği seçimine itiraz için çalışma yapıldığı öğrenildi. Partinin ilçedeki ikinci sıra meclis üyesi olan Fevzi Canbaz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İtirazlarla ilgili olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Elimizdeki verilere göre 8 bin oy geçersiz sayılmış. Bu oyların yeniden sayılmasını ve şüphe duyduğumuz sandıkların tekrar incelenmesini isteyeceğiz” dedi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
71 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 10 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Çocukların Güvenliği İçin Denetimler Yapıldı
SPOR
5 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği’nden Türkiye Şampiyonluğu
DERİNCE
7 Kez Görüntülendi.
Derince Kent Lokantası’nda Ramazan Boyunca Ücretsiz İftar
EKONOMİ
6 Kez Görüntülendi.
Trafikte Yeni Dönem: Ehliyet İptali ve Rekor Cezalar
ASAYİŞ
50 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 22 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
16 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Tutuklandı
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
TÜBİTAK Lise Araştırma Projeleri Yarışması Kapanış Programı Yapıldı
ASAYİŞ
39 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Dolandırıcılık Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
38 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 600 Bin Dal Makaron Ele Geçirildi