Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Sertif Gökçe: Derince’de seçimlerin yenilenmesi gerekiyor

Derince seçimlere itirazda bulunan Millet İttifakı Derince Belediye Başkan adayı Avukat Sertif Gökçe, “Derince’ de oturmayan resmi görevliler, oy kullanmış. Bizim tespit ettiğimiz bu şekilde 400’ün üzerinde görevli var. Derince’de seçimlerin yenilenmesi gerekiyor” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakının Derince Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere giren Avukat Sertif Gökçe ve beraberindeki partililer, Derince’deki seçimlere itiraz etmek için YSK’ya başvuru yaptı. Derince’de resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı Derince Belediye Başkan Adayı Zeki Aygün, resmi olmayan sonuçlara göre bin 261 oy farkla seçimi kazanmış, Sertif Gökçe ve ilçe örgütü, seçim sonuçlarına itiraz etmek için önce Derince İlçe Seçim Kurulu'na, itirazın reddedilmesi sonucu da il seçim kuruluna başvurmuştu.

Derince’de geçersiz oy sayısı 3 bin 99

CHP'liler, 300 sandıkta tespit ettikleri hatalarla ilgili yaptığı başvuru da İl Seçim Kurulu tarafından reddedilince itiraz dilekçelerini Yüksek Seçim Kurulu’na iletmek üzere Yahya Kaptan Mahallesindeki Recep Topaloğlu Spor Salonuna teslim etti. Yapılan itirazlarda CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar ve çok sayıda parti yöneticisi de hazır bulundu. Yapılan itirazların ardından konuşan Derince İlçe Başkanı Değer, “Derince’de geçersiz oy sayısı 3 bin 99. Biz tüm oyların yeniden sayılmasını istiyoruz” dedi.

Mücadelemiz uzun solukludur

Dilekçe tesliminin ardından konuşan Sertif Gökçe, “Mücadelemiz uzun solukludur. Derince’de 2’si seyyar olmak üzere toplam 317 sandığımız var. 300 sandıkta hata var. 3 bin 99 geçersiz oy var. Sebebi belirtilmemiş. O ilçede oturmayan resmi görevliler, Derince'de oy kullanmış. Biz yasal hakkımızı kullanmak istiyoruz. Ondan sonra biz her şeye razıyız. Burada seçim yenilenmesi lazım” dedi. İl Başkanı Sarıbay ise, “Adalet herkese lazım. Bizim hakkımızı kimse yiyemez. Hakkımızı söke söke alacağız” dedi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
GÜNDEM
75 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 6 İlçede Elektrik Kesintisi Olacak
GÖLCÜK
12 Kez Görüntülendi.
Gölcük’te Evlilik Fuarı Kapılarını Açtı
ASAYİŞ
15 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Ağır Suçtan Aranan Hükümlü Yakalandı
KÖRFEZ
6 Kez Görüntülendi.
Körfez’de İçme Suyu Altyapısı Güçlendi
KÖRFEZ
47 Kez Görüntülendi.
Hereke’ye İki Yeni Öğrenci Yurdu Geliyor
GÜNDEM
21 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Valiliği’nden, Kar Yağışı Uyarısı
EKONOMİ
16 Kez Görüntülendi.
Akaryakıt ve Tütün Ürünlerinde ÖTV Artışı Resmi Gazete’de
KOCAELİ
4 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’yi 13 Milyon Kişi İzledi
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
İzmit’te “Tek Teker Tehlike” Sürücüsü Yakalandı
DERİNCE
10 Kez Görüntülendi.
Derince Belediyesi’nde Memurlara Yeni Yıl Müjdesi