Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

‘’Devletimizin tüm teşvikleri iş dünyasının emrindedir’’

Başkan Büyükakın, “İstihdam noktasında kentimizdeki iş dünyasının temsilcilerinin taşın altına elini koyacağına inancım sonsuzdur” açıklaması yaptı.

 


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Giresun İş Adamları ve Bürokratlar Derneği Başkanı Kemal Tokmak, Gebze Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay ve üyelerinin yanı sıra İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilcisi Ahmet Kadı ve beraberindeki heyetlerle bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak’ın da eşlik ettiği görüşmelerinde istihdama dönük gelir artırıcı kursların, mesleki ve hayat boyu eğitim çalışmalarının yaygınlaştırılacağını söyleyen Başkan Büyükakın, “Kamu-Özel Sektör İş Birliği ile İstihdama Yönelik Rehberlik Hizmetlerini tek çatı altında birleştireceğiz. Bu noktada adımlarımızı attık ve çalışmaya başladık. Eğitimin meslek edinmedeki önemini biliyor ve buna göre kurumlarımızla birlikte ortak hareket ediyoruz” dedi.

 

“KENTİMİZE HİZMET ETMEK HEPİMİZİN GÖREVİDİR”

Nazik ziyaretleri için konuklarına teşekkür eden Büyükakın, Yerel Kalkınma Projesi ile ortalamanın altında kalan yaşam alanlarının sosyo-ekonomik gelişmelerle destekleneceğini dile getirerek, “Kocaeli, sürdürülebilir kalkınmada örnek olacak. Bunu iş dünyamızın temsilcileri ve kurumlarıyla başaracağız. Bu konuda çok çalışacak, ürettiğimiz projeleri OSB yönetimleri, Sanayi Odası ve Ticaret Odalarının yanı sıra esnaflarımızın temsilcileriyle paylaşacağız. Ülkemize ve kentimize sevdalıyız. İnsanımıza, kentimize ve Anadolu coğrafyasına hizmet etmek hepimizin görevidir” şeklinde konuştu.

 

İSTİHDAMI ARTIRICI PAKETLER

Gençlerin yenilikçilik ve yaratıcılık kapasitesinin geliştirilmesine dönük özel atölyeler oluşturacaklarını, ülkenin üretim kapasitesinin katma değeri yüksek ürünlerle geliştirilmesiyle birlikte daha nitelikli bir neslin yetişmesi için de her okulumuza “Robotik ve Kodlama Sınıfı” kurulacaklarını söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “İstihdamı artırıcı paketlerin iş dünyamız tarafından hayata geçirilmesini arzu ediyorum. Bu konuda fedakârlık yapmak, yeni iş alanları oluşturarak istihdamı desteklemek için iş dünyasına görev düşmektedir. Devletimizin tüm teşvikleri bu konuda iş dünyasının emrindedir. Ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine destek olmak için üretim kapasitelerinde artırıcı yeni pazarlar bulunmalıdır. İstihdam noktasında kentimizdeki iş dünyasının temsilcilerinin de taşın altına elini koyacağına inancım sonsuzdur” diyerek açıklamalarını tamamladı. Ziyaretler yapılan istişarelerin ardından sona erdi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
SİYASET
41 Kez Görüntülendi.
Genç refahtan anlamlı pankart
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Refah gençliğinden Sumud daveti
EKONOMİ
15 Kez Görüntülendi.
Zeytinoğlu: Eylül Enflasyonu Son 8 Ayın Zirvesinde
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
KTO 2025 Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
ASAYİŞ
12 Kez Görüntülendi.
Uyuşturucu Suçundan Hükümlü Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
Dolandırıcılık Hükümlüsü T.Y. Operasyonla Körfez'de Yakalandı
KÖRFEZ
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt Perşembe Pazarı’nda Esnafla Buluştu
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
Radar Denetimlerinde Yeni Dönem: Şeffaf ve Önleyici Uygulamalar Geliyor
ASAYİŞ
57 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Uyuşturucuya Geçit Yok: 189 Şüpheli Yakalandı
İZMİT
15 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Patili Dostlara Özel Festival Başlıyor