Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

23 Nisan çocuklarını şaşkına uğratan bilgi

23 Nisan Uluslararası Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda stant kuran Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Şube Müdürlüğü, çocuklara hayvan sevgisi aşılıyor.

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 11.’si düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı son gününde de yoğun ilgi gördü. Her yaştan çocuğun kendisine özel bir etkinlik ve atölye çalışması bulduğu fuarda Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Şube Müdürlüğü’nün standı çocukların akınına uğradı. Küçük çocuklara hayvanları sevdiren veterinerlik standında sergilenen sivrisinek, yılan ve karasinekler çocuklara tanıtıldı. Veteriner hekimlerin hayvanlar hakkında anlattıkları bilgileri dikkatle izleyen 23 Nisan çocukları, dünyadaki en zararlı hayvanın sivrisinek larvası olduğunu öğrendiklerinde şaşkınlıklarını gizleyemedi.

 

HAYVANLARIN ÖZELLİKLERİ ANLATILDI

Açılışı yapılan ve ilk saatlerinden itibaren çocukların aileleriyle adeta akın etmeye başladığı Büyükşehir Uluslararası Fuar Merkezi, ilk günden itibaren renkli görüntülere sahne oldu. Bu renkli görüntülere bir katkı da Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Şube Müdürlüğü’nden geldi. Özel kaplarda saklanan hayvanların özelliklerini çocuklara anlatan veteriner hekimler, hayvanların insan hayatındaki yerine ve önemine dikkat çekti. Veterinerler ayrıca, hayvandan insana bulaşabilecek hastalıklar, hayvan davranışları, hayvan bakımında dikkat edilmesi gereken noktalar ve hayvan aşılamaları konusunda çocukları bilinçlendirdi.

 

ÇOCUKLAR ŞAŞKINLIĞINI GİZLEYEMEDİ

Anlatılanları büyük bir dikkatle ve ilgiyle dinleyen minik öğrenciler, veteriner hekimlere birbirinden ilginç sorular yöneltti. Çocukların sorularını ayrı ayrı cevaplayan veterinerler, çocukları hayvanlar konusunda bilgilendirdi. Veteriner hekim de çocuklara “Dünya’nın en zararlı hayvanı nedir?” diye bir soru sordu. Çocuklardan gelen yılan, akrep, aslan gibi cevapların hepsine “Bilemedeniz” diyerek cevap veren veterinerler, Dünya’nın en zararlı hayvanının sivrisinek lavrası olduğunu söyledi. Cevabı duyan çocukların şaşkınlığı yüzlerine yansıdı.

 

KEDİ KULÜBESİ YAPIP BOYADILAR

Veterinerlik standında hayvanları sevdirme ve onlar hakkında bilgi verme dışında kedi kulübesi yapıp boyamak, kartondan kumbara yapmak gibi aktiviteler de gerçekleşti. Çocuklar düzenlenen etkinliklerle doyasıya eğlenirken öğrendiklerini arkadaşlarıyla da paylaşacaklarını belirtti.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KOCAELİ
69 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Barajlarında, Alarm Seviyesi: Yuvacık %44, Namazgah %43
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Yazın Ritmi, Kocaelide Yükseliyor
SAĞLIK
12 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Şehir Hastanesi’nden Lenfödem Tanısında Yeni Dönem
ASAYİŞ
6 Kez Görüntülendi.
Darıca’da Hırsızlık Şüphelisi Kısa Sürede Yakalandı
KÖRFEZ
6 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Kırsalda Kaçak Yapıya Müdahale
KÖRFEZ
8 Kez Görüntülendi.
Hereke’ye Kapalı Halı Saha ve Arıtma Tesisi Geliyor
ASAYİŞ
80 Kez Görüntülendi.
Kaçak Hükümlü 5 Ağustos'ta Yakalandı
ASAYİŞ
5 Kez Görüntülendi.
Kocaeli'de Hırsızlık Hükümlüsüne Operasyonla Yakalama
KOCAELİ
6 Kez Görüntülendi.
 Kocaeli'de Minikler Kendi Ürünlerini Hasat Etmenin Mutluluğunu Yaşadı
KOCAELİ
40 Kez Görüntülendi.
Yuvacık Kavşağı’nda Geçici Trafik Düzenlemesi