Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Narkotik Eğitim Tırı Kocaeli’de

Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneğinin girişimleriyle ve Kocaeli Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un başkanlığında alınan karar doğrultusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce uyuşturucuyla mücadele kapsamında hazırlanan Narkotik Eğitim Tırının ilimize getirilmesi kararı alındı.

Narkotik Eğitim Tırı, Kocaeli Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Derneği ile Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü Koordinasyonunda Kocaeli Kitap Fuarı girişinde ziyaretçilerine ücretsiz olarak hizmet verecektir.

“Eğitim Tırı, 4-5 Mayıs 2019 tarihleri arasında Kocaeli' de vatandaşların ziyaretine açılacak.”

Narkotik Eğitim Tırının ilimize getirilmesi nedeniyle bir açıklama yapan Kocaeli Bağımlılıkla Mücadelede ve Rehabilitasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Ömer KARATAŞ, Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de asrın vebası olan uyuşturucu illetinden gençlerimizi uzak tutmaya ve bu tür bağımlılıkları önlemeye yönelik çalışmalarımıza kurulduğumuz günden bugüne hız kesmeden devam ediyoruz. Bu kapsamda Narkotik Eğitim Tırı içerişinde oluşturulan 40 metrekarelik modern eğitim salonuna konulan 12 dokunmatik ekranda ki eğitim modülleri ile madde bağımlılığı konusu, farklı boyutları ile işlenerek; gençler ve aileler üzerinde daha etkili ve kalıcı etkiler bırakılması hedeflenmektedir.’’ dedi.

Gençlerimiz Geleceğine Güvenle Bakabilmeli
Karataş, eğitim tırının dünyada tek olma özelliğini taşıdığını vurgulayarak, “Türkiye’nin en çok ziyaret edilen Kitap Fuarı olan 11.Kocaeli Kitap Fuarı giriş alanında, 4-5 Mayıs tarihlerinde iki günlük Narkotik Eğitim TIR’ını ilimizde ağırlayarak bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadelede; suçtan arınmış güvenli bir toplumun gelişimine ve geleceğine güvenle bakabilen gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.


Aileler ve Öğrenciler Narkotik Eğitim Tırına Davetlisiniz

Son olarak Aileleri çocuklarıyla birlikte eğitim tırına davet eden Karataş, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerin madde bağımlılığından korunması için farkındalıklarının artması ve bilinçlendirilmeleri için bu eğitim tırını ziyaret etmeleri azımsanmayacak kadar değerlidir.” diye konuştu.

Vatandaşların uyuşturucu sorununa karşı farkındalığını arttırmak amacıyla gerçekleştirilecek etkinlikte; uyuşturucunun zararları ve uyuşturucu kullanan bir kişinin yaşadığı sorunları birebir anlatılarak gösterilecek.

Tır öğrencilerin yanı sıra Kocaeli'de yaşayan herkesin ziyaretine de ücretsiz olarak açılacak.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KOCAELİ
10 Kez Görüntülendi.
 Kar ve Yağmur Barajlara Can Suyu Oldu
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
Gebze’de, Kumar Operasyonu
SİYASET
65 Kez Görüntülendi.
Saadet Partisi'nden Ekonomiye ve Teşkilata Vurgu
BAŞİSKELE
6 Kez Görüntülendi.
Başkan Özlü Esnaf ve Vatandaşla Buluşuyor
KÖRFEZ
36 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Sarıkamış Şehitleri İçin Anma Yürüyüşü
DERİNCE
15 Kez Görüntülendi.
DERTAŞ Derince’de Taşköprü Satış Noktaları 9’a Yükseldi
ASAYİŞ
65 Kez Görüntülendi.
Derince’de Aranan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Bonzai Operasyonu: 1 Gözaltı
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de İşletmelere İtfaiye Raporu Zorunluluğu
KOCAELİ
10 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Kar Yağışı Nedeniyle Eğitime Ara Verildi