Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Emekliye şimdiden 3.99 zam

Emeklilerin ve memurların yakından takip ettiği enflasyon verisi dün açıklandı. Temmuzda maaşlardaki olası artışlar da böylece ortaya çıktı.

İlk 4 aylık veriler şimdiden yüzde 3.99 zamma işaret ediyor  Enflasyon hayat pahalılığı ve alım gücünün düşmesi demek. Buna karşılık yasalar milyonlarca memur ve emekliyi enflasyona karşı koruyor. Bir başka deyişle, 12.3 milyon emekli, dul ve yetim ile 3 milyon memur enflasyona paralel zam alıyor. Memurlar ile emekliler ocak-temmuz olmak üzere yılda iki kez zam alıyor.

 OCAKTA ARTIŞ OLMUŞTU

Memur ve emeklisinin zam oranı iki yılda bir yapılan toplu sözleşmeye göre belirleniyor. Geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı fark oluşursa bu da zamma ekleniyor. SSK ve Bağkur emeklileri de memurlar gibi yılda iki zam alıyor. Ancak toplu sözleşme SSK ve Bağkur emeklisi için geçerli değil. Toplu sözleşmeye göre; memur ve emeklisine ocak ayında yüzde 4 zam yapıldı. Temmuzda ise yüzde 5 zam yapılacak. TÜİK’e göre; enflasyon ocakta yüzde 1.06, şubatta yüzde 0.16, martta yüzde 1.03, nisanda yüzde 1.69 arttı. 4 aylık toplam kümülatif enflasyon yüzde 3.99 oldu. Önümüzdeki 2 ay sonunda ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4’ü aşacak gibi görünüyor. Bu durumda memur ve emeklisine fark zammı yansıyacak.

 ÖNCE İKRAMİYE YATACAK

SSK ve Bağkur emeklisinin maaşı da ilk 6 ayda çıkan enflasyon kadar zamlanacak. Şu aşamada yüzde 3.99 zam garanti. Mayıs ve haziranda enflasyon eksi çıkmazsa zam oranı artabilir. Zamlar temmuz maaşına yansıyacak. Ondan önce 27-31 Mayıs arasında 1000 liralık bayram ikramiyesinin hesaplara yatması bekleniyor

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
DERİNCE
2 Kez Görüntülendi.
Derince Kent Lokantası’nda Ramazan Boyunca Ücretsiz İftar
EKONOMİ
6 Kez Görüntülendi.
Trafikte Yeni Dönem: Ehliyet İptali ve Rekor Cezalar
ASAYİŞ
50 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 22 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
15 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Tutuklandı
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
TÜBİTAK Lise Araştırma Projeleri Yarışması Kapanış Programı Yapıldı
ASAYİŞ
39 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Dolandırıcılık Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
38 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 600 Bin Dal Makaron Ele Geçirildi
ASAYİŞ
20 Kez Görüntülendi.
 İzmit’te Aranan Şahıs Yakalandı
SPOR
52 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği Sporcularından Yüzmede Büyük Başarı
KOCAELİ
10 Kez Görüntülendi.
Körfezray’da Kazı Çalışmaları Hızlandı