Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

İnternetin yeni akımı VacuumChallange

İnternette insanlar yeni ve farklı meydan okumalara doymuyor. Şimdi de Vacuum Challenge adlı yeni bir tehlikeli meydan okuma akım ortaya çıktı.

Son dönemde internette her an moda olan başka bir challange, başka bir akım var. KiKi challange bitti, Big Bag challange başladı, o bitti sıra Vacuum challenge adlı bu etkinliğe geldi. Bir dönem bulaşık makinesi deterjanı da yiyen insanlar şimdi de bu meydan okuma ile hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Twitter ve Instagram, bu akımın videolarıyla dolup taşıyor.

Yapılan işlem oldukça basit. Kişiler, kendilerini bir çöp torbasına koyuyor ve torbann içindeki havayı elektrik süpürgesi ile çekiyor. Ortaya vakumlu poşette bir insan çıkıyor. Yöntemin tehlikeli yanlarından ilki, makineyi kapatacak ya da kişiye yardım edecek kimse yoksa ciddi sorunlara neden olabilecek olması. Ayrıca vakumlu poşetin içinden çıkması da hiç kolay değil. Bir kişi, internette yaptığı paylaşımda iki saat boyunca poşetin içinde sıkışıp kaldığını belirtiyor. Özellikle fiziksel olarak daha küçük olan çocuklar ya da kişiler, ciddi şekilde sorunlar yaşamaya açıklar. Hatta torbanın içinde kalabilecek bir kişi, nefessiz kalarak hayatını bile kaybedebilir.

Öte yandan bu akımın videoları internette binlerce defa izleniyor ve oldukça popüler oluyor. Bu da, özellikle etkilenmeye açık olan gençlerin ve çocukların kendini tehlikeye atması anlamına geliyor.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
6 Kez Görüntülendi.
Gölcük’teki Hırsızlık Olayı İstanbul’da Çözüldü
KOCAELİ
3 Kez Görüntülendi.
İzmit’in Kalbi Temizlendi, Göl Yeniden Hayat Buldu
KÖRFEZ
2 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Zabıta Eş Zamanlı Denetimlerle Sahada
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
42 Kocaeli Tanıtım Etkinliği Bilişim Vadisi’nde Gerçekleşti
ASAYİŞ
112 Kez Görüntülendi.
Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Şahıs İzmit’te Yakalandı
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Aranan Şahıslara Yönelik Operasyon: 4 Kişi Yakalandı
KÖRFEZ
8 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt, Mimar Sinan Mahallesi’nde 
SİYASET
34 Kez Görüntülendi.
Aydın; iktidara yüklendi
GÜNDEM
81 Kez Görüntülendi.
Orman yanarsa gelecek söner
DERİNCE
44 Kez Görüntülendi.
Derince’de Ormanlar İçin El Ele: Kadırga’da Temizlik Seferberliği