Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu işsizlik oranını değerlendirdi  

TÜİK tarafından açıklanan ve mart ayında yüzde 14.1 olarak gerçekleşen işsizlik oranını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Mart ayında işsizlik oranı geçen yılın 4 puan üzerinde gerçekleşti.

 Şubat ayına göre ise 0.6 puan geriledi. Sanayi üretim endeksi, kapasite kullanım oranları ve ihracat rakamlarındaki mart ayı yükselişinin işsizlik üzerine yansıdığını ve işsizlik oranının aylık bazda gerilediğini görüyoruz.” dedi.

 

KSO Başkanı Zeytinoğlu işsizlik oranının önümüzdeki aylarda mevsimsel etkilerle aylık olarak gerilemeye devam edeceğini belirterek “Önümüzdeki dönem mevsimsel etkilerle de aylık bazda gerilemenin devam edebileceğini tahmin ediyoruz. Ancak ekonomideki yavaşlamadan dolayı bu gerilemenin sınırlı olacağını düşünüyoruz. Zira işsiz sayısındaki artışın dikkat çekici olduğunu görüyoruz.” dedi. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
19 Kez Görüntülendi.
Başkan Şener Söğüt, Körfez Kent Konseyi’ni Ağırladı
EKONOMİ
30 Kez Görüntülendi.
Akaryakıt Fiyatlarına Enflasyon Etkili Zam Geldi
EKONOMİ
4 Kez Görüntülendi.
Emekli ve Memur Maaşlarına Enflasyon Düzenlemesi
KOCAELİ
19 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Süper Enduro Heyecanı Başlıyor
KOCAELİ
27 Kez Görüntülendi.
İzmit Körfezi Deniz Festivali Dolu Dolu Geçti
EKONOMİ
13 Kez Görüntülendi.
OYAK Çimento, Capital 500 ve ISO 500’de Sektör Liderliğini Korudu
KÖRFEZ
5 Kez Görüntülendi.
Körfez Meclisi’nden Dergideki Karikatüre Tepki
ASAYİŞ
9 Kez Görüntülendi.
Dolandırıcılıktan Aranan Şahıs Operasyonla Yakalandı
ASAYİŞ
5 Kez Görüntülendi.
İzmit’te 300 Bin Dal Bandrolsüz Sigara Ele Geçirildi
İZMİT
198 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Geleneksel Oyun Etkinlikleri Başladı