Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Deprem şehitleri, Gölcük’te 20.yıla özel programla anılacak

Gölcük Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve GESOTİM tarafından, Asrın Felaketi 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nin 20. Yılında özel anma programını Kavaklı Marina’da düzenleniyor. Bu yıl ki anma programı için 11 ülke büyükelçisi Gölcük’e gelecek ayrıca önemli isimlerin katılacağı panel yapılacak.

Gölcük Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve GESOTİM tarafından, Asrın Felaketi 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nin 20. yılında, hem deprem gerçeğini insanlara aktarmak, hem de binlerce şehidimizi anmak için 16 Ağustos akşamı ilçemizde bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. 20.yıla özel Kavaklı Marina’da yapılacak program, Saat 21.00’da başlayacak ve geceSaat 03.02’ye kadar sürecek. 

11 ÜLKE BÜYÜKELÇİSİ GÖLCÜK’E GELİYOR

Saat 21.00’da açılış ve protokol konuşmalarıyla başlayacak program GESOTİM’in yemin töreni ile devam edecek. Bu yıl ki programa deprem döneminde ülkemize yardımda bulunmuş 11 ülkenin büyükelçileri ve konsolosları katılacak. Böylelikle hem onlara verilecek şilt takdimiyle 20.yıla özel teşekkür edilmiş olacak, hem de deprem ile ilgili yapılacak konuşmalarla bir farkındalık oluşturulacak. 

ÖNEMLİ İSİMLER PANELE KATILACAK

Programın devamında ise, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dualar yapılarak depremde hayatını kaybetmiş şehitler bir kez daha anılacak. Deprem ile ilgili gerçekleştirilecek serginin açılış yapılacak ve stantlar gezilecek. Bunun yanında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sadettin Hülagü, KOÜ Yer Fiziği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Şerif Barış, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ve Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası eski Başkanı Bekir Güre’nin katılacağı “Deprem” konulu bir panel gerçekleştirilecek. Gece 03.02’de deprem anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve duayla 20.yıl programı son bulacak. 

17 AĞUSTOS’TA DEPREM ŞEHİTLERİ ANILACAK

Deprem şehitlerimiz için 17 Ağustos Cumartesi günü ise Saat 11.00’da Gölcük 17 Ağustos Deprem Şehitliğinde, 12.00’da İhsaniye 17 Ağustos Deprem Şehitliğinde, 15.30’da Değirmendere 17 Ağustos Mezarlığında, 17.30’da Yazlık Şehitliğinde, 17.30’da Ulaşlı Deprem Şehitliğinde ziyaret, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua yapılacaktır. Ayrıca 13.30’da İhsaniye Çiftlik Ulucami’de, 17.30’da da Halıdere Merkez Camisi’nde deprem şehitlerimiz için Kuran-ı Tilaveti yapılacak ve dualar okunacak. 

BAŞKAN SEZER HEMŞEHRİLERİNİ DAVET ETTİ

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada, “Asrın felaketi 17 Ağustos Gölcük Depremi’nin üzerinden tam 20 yıl geçti. 20.yılda da, hem deprem şehitlerimizi anmak, hem de deprem gerçeğine bu acıları yaşamış insanlar olarak parmak basmak için bir dizi etkinlik düzenliyoruz. Ben 16 Ağustos akşamı Saat 21.00’da Kavaklı Marina’da yapılacak programa tüm hemşehrilerimi davet ediyorum” dedi.  

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
46 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ'NDE KARİYER ETKİNLİĞİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
KÖRFEZ
13 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN SÖĞÜT, ANKARA'DA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HEREKE HALISI HEDİYE ETTİ
KOCAELİ
11 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GENÇLERE TAM DESTEK VERİYOR
ASAYİŞ
188 Kez Görüntülendi.
GÖLCÜK'TE DRAMATİK OLAY! GENÇ KIZ 4. KATTAN DÜŞTÜ
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
DOLANDIRICILIK VE SAHTECİLİK SUÇLUSU YAKALANDI
KOCAELİ
13 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR, KİRAZLIYALI'DA DURAK CEBİ İNŞA EDİYOR
KÖRFEZ
12 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN SÖĞÜT, EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ'NDE EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
DERİNCE
9 Kez Görüntülendi.
DERİNCE BELEDİYESİ YEREL SERA KURDU
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE HIRSIZLIK SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
SPOR
20 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği SK U15 Takımı Türkiye Şampiyonasına Hazır!