Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Korsan taşımacılığa Kocaeli’de geçit yok

Büyükşehir Belediyesi “illegal” çalışarak korsan servis faaliyetine yeltenenlere fırsat vermiyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde “illegal” çalışarak korsan servis faaliyetine yeltenenlere fırsat vermiyor. Bu kapsamda yapılanson denetimlerde ikiz plaka kullanan ve korsan servis yapan 4 araç trafikten men edildi. 

KORSAN TAŞIMACILIĞA KARŞI DENETİM

Korsan olarak taşımacılık yapan servis araçlarına göz açtırmayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi’ne bağlı denetim ekipleri, vatandaşların güvenli yolculuk yapması amacıyla kent genelinde korsan servis ve P plaka denetim uygulamalarına düzenli aralıklarla devam ediyor. Bunun yanı sıra gelen ihbarları da değerlendiren ekipler İl Trafik Emniyet birimleri ile de koordineli çalışmaya devam ediyor.

PARA CEZASI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne gelen ihbar ile İl Emniyet Trafik ekipleri ile ortaklaşa yapılan denetimlerde, Gebze ilçesi sınırları içerisinde ihbar edilen 4 araç denetlendi. Denetimler sonucunda ikiz plaka kullandıkları ve korsan servis taşımacılığı yaptığı tespit edilen araç ve sürücülerine yasal işlemler yapıldı. 2 sürücüye korsan taşımacılık yapmaktan 6 bin 141 TL ve ikiz plaka kullanmaktan 6 bin 129 TL para cezası kesildi. 2 sürücüye Belediyeden almış olduğu belgeye aykırı taşımacılık yapmaktan 2 bin 473 TL ve sürücü belgesiz araç kullanmaktan 2 bin 473 TL ceza kesildi. 3 araç sahibine sürücü belgesiz şahsa araç kullandırmak 7bin 419 TL ceza kesildi. 

ARAÇLAR MEN EDİLDİ

Denetimler kapsamında 4 araç trafikten men edildi.3 sürücü T.C.K 204 (Bir resmi belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmi belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır) maddesinden işlem görmek üzere Polis Merkezine teslim edildi. Toplamda 44Bin 324 TL ceza kesildi. 

“VATANDAŞLARIMIZIN GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na bağlı denetim ekiplerinin başta korsan taşımacılık olmak üzere yönetmelikler çerçevesinde çalışılması konusundaki periyodik denetimleri sürecek. Özellikle de korsan taşımacılığını engellemek amacıyla anlık denetimleri devam edecek. Vatandaşlarımızın da ihbar yoluyla bu çalışmalara katkıda bulunmaları denetim başarılarımıza katkıda bulunacak.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
SİYASET
20 Kez Görüntülendi.
YENİDEN REFAH SAHAYA İNDİ
KOCAELİ
29 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Su Güvenliği İçin Yeni Baraj Hamlesi
KARTEPE
7 Kez Görüntülendi.
Kartepe Tramvay Hattı’nda Çalışmalar Hızla İlerliyor
SANAT
11 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Şehir Tiyatroları Almanya’da Büyük İlgi Gördü
GÜNDEM
23 Kez Görüntülendi.
Yılport Limanı’nda Güvenlik Personeli İçin İşten Çıkarma İddiası
ASAYİŞ
11 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Hırsızlık Olayına Karışan 3 Şüpheli Yakalandı
KÖRFEZ
4 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt: “Üç Aylar Gönüllerimizi Yenileme Vaktidir”
DERİNCE
25 Kez Görüntülendi.
TBB’den Derince Belediyesi’ne Yeni Hizmet Aracı Desteği
ASAYİŞ
105 Kez Görüntülendi.
Uyuşturucu Ticareti Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
162 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Taksi Durağında Silahlı ve Bıçaklı Gerginlik