Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu Merkez Bankası’nın faiz indirim kararını değerlendirdi

T.C. Merkez Bankası’nın 19 Şubat tarihli Para Politikası Kurulu toplantısında faiz indirimi ile ilgili aldığı kararı değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Merkez Bankası politika faizinin 50 baz puan daha indirdi ve yüzde 11.25 seviyesindeki politika faiz oranı yüzde 10.75’e çekti.

 

  Faiz oranlarının düşmesinin,  yatırım yapan sanayiciler için çok önemli olduğunu düşünüyoruz ve olumlu değerlendiriyoruz. Bu indirimleri bankaların da takip etmesini bekliyoruz.” dedi.

 

Zeytinoğlu Merkez Bankası’nın son altı toplantısında politika faizini 13.25 puan düşürdüğünü söyleyerek, “Merkez Bankası 14 Eylül 2018 tarihinde yüzde 24 olan politika faizini kademeli olarak indirmeye devam etti. Üst üste yapılan altı indirimle, politika faizi yüzde 10.75’e geriledi. Bu süreçte yapılan indirimlerin toplamı 13.25 puana ulaştı. Faizlerin düşmesini yatırımlar açısından olumlu bir sinyal olarak görüyoruz.” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
187 Kez Görüntülendi.
GÖLCÜK'TE DRAMATİK OLAY! GENÇ KIZ 4. KATTAN DÜŞTÜ
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
DOLANDIRICILIK VE SAHTECİLİK SUÇLUSU YAKALANDI
KOCAELİ
13 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR, KİRAZLIYALI'DA DURAK CEBİ İNŞA EDİYOR
KÖRFEZ
11 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN SÖĞÜT, EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ'NDE EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
DERİNCE
9 Kez Görüntülendi.
DERİNCE BELEDİYESİ YEREL SERA KURDU
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE HIRSIZLIK SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
SPOR
19 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği SK U15 Takımı Türkiye Şampiyonasına Hazır!
DERİNCE
67 Kez Görüntülendi.
Derince Belediyesi, DERTAŞ Tesisleri'nde Ayran Üretimine Başlıyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Trafik Cezalarında Rekor Artış! Devlet kasasına 100 milyar TL'yi aşkın gelir
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
DNA Günü Gençleri Bilimin İzinde Buluşturdu.