Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Ruhsal Sağlığınızı Koronavirüsten Koruyun

Kocaeli’de  yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ihtiyaç duyan herkese ücretsiz psikososyal destek sağlanıyor.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında, hastane ve ilçe sağlık müdürlükleri bünyesinde psikososyal destek birimleri ve hatları kuruldu.  Bu sayede koronavirüs salgını sürecinden psikolojik ve sosyal yönden etkilenen tüm vatandaşlara talep etmeleri halinde telefon üzerinden online olarak ücretsiz danışmanlık ve destek hizmeti sağlanıyor.

Derince Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli Uzman Psikolog Nalan Aslan Çetin ve Sosyal Çalışmacı Gülşah Yavuz psikososyal destek ekipleri hakkında bilgiler vererek, talep eden vatandaşlar için destek vermeye hazır olduklarını ifade ettiler.

Derince Sağlıklı Hayat Merkezinde 2 psikolog ve 2 sosyal çalışmacıdan oluşan 4 kişilik bir ekiple vatandaşlara psikolojik destek ve danışmanlık hizmeti verdiklerini söyleyen Çetin şöyle konuştu:

“Salgın tedbirleri kapsamında koronavirüsün ülkemizde görüldüğü ilk andan itibaren kurulan destek hattımız Covid 19 salgını sürecinde kişilere psikolojik ve sosyal yönden destek vermek, ihtiyaçlar doğrultusunda gerekli müdahale ve yönlendirmeleri yapmak için hizmet veren bir hattır. Hizmetlerimizi telefon üzerinden online olarak yürütüyoruz. Ebeveynler, yetişkinler, Covid sebebiyle izolasyonda olan vatandaşlar, Covid testi pozitif çıkanlar, sağlık çalışanları, yaşlılarımız, engellilerimiz yani dileyen herkes merkezlerimizi telefonla arayarak bu hizmetleri alabilirler. Telefon numaralarımız İl Sağlık Müdürlüğü web sayfası ve sosyal medya hesaplarında,  aynı zamanda Sağlık Bakanlığının resmi internet adresinde mevcut ve bu adreslerde yer alan iletişim numaralarından bizlere ulaşabilirler” dedi.

Aynı merkezde görevli Sosyal Çalışmacı Gülşah Yavuz ise “Hafta içi her gün sabah 9 ile akşam 5 saatleri arasında telefon üzerinden bizlere ulaşan vatandaşlarımıza tamamen ücretsiz olarak hizmet vermekteyiz. Psikososyal Destek Birimlerimizde psikolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişim uzmanı arkadaşlarımız bulunmakta. Ayrıca Belediyeler, Sivil Toplum Kuruluşları, Dernek ve Vakıflar ile koordineli olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Talep eden tüm vatandaşlarımız için görev başında olduğumuzu ve kendilerine danışmanlık ve destek vermekten mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz” diye konuştu.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
DERİNCE
19 Kez Görüntülendi.
Derince’de Fidanlar Umutla Toprakla Buluştu
KÖRFEZ
7 Kez Görüntülendi.
Körfez Belediyesi’nden Üniversite Gençlerine Eğitim Desteği
KOCAELİ
17 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Müteahhitlerinden Kentsel Dönüşüme Tam Destek
YAŞAM
134 Kez Görüntülendi.
Cevriye Avcı ve Özcan Sevinç Hayatlarını Birleştirdi
KOCAELİ
54 Kez Görüntülendi.
“4 Mevsim Kocaeli” Fotoğraf Yarışması Başvuruları Sürüyor
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
GTÜ Akademisyenlerine Cumhurbaşkanından Bilimsel Onur Ödülü
ASAYİŞ
14 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Dernek Binasında Kumar Operasyonu
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Emniyeti’nden Göçmen Kaçakçılığına Darbe
KÖRFEZ
23 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt Mimar Sinan Mahallesi’nde Altyapı Çalışmalarını İnceledi
KÜLTÜR
13 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Tanıtım Atağıyla 15 Milyon Kişiye Ulaştı