Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

8 bin öğrenci online eğitim alıyor

Ara kayıt dönemiyle birlikte Bilgievleri’nde ve Akademi Lise’lerde yaklaşık 8 bin öğrenci kayıt yaptırdı  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı

bünyesinde faaliyet yürüten ödüllü gençlik modeli Kılavuz Gençlik Projesi, Covid-19 nedeniyle açıklanan yeni tedbirler doğrultusunda eğitimlerine çevrim içi olarak devam ediyor. 8 bin öğrenci ise çevrimiçi programlara katılıyor. Tedbirler sonrası açılan ara kayıtlara Bilgievi ve Akademi Lise programlarına çok sayıda genç ilgi gösterdi.

 

ARA KAYITLAR AÇILDI

Alınan son tedbirlerle eğitim faaliyetlerinin online devam edecek olması nedeniyle yüz yüze eğitim kontenjan sorunu ortadan kalktığından ara kayıtlar açılmıştı. Bilgievi ve Akademi Liseler için ara kayıtlar resmi internet sitesi üzerinden online sistem ile gerçekleştirildi. 5 gün süren ara kayıtlarda Bilgievlerine ve Akademi Liselere  yeni kayıt alınırken ara kayıt dönemiyle birlikte Bilgievleri’nde ve Akademi Lise’lerde yaklaşık 8 bin öğrenci kayıt yapmış oldu.

 

DENEME SINAVLARI, REHBERLİK SERVİSİ VE FAYDALI İÇERİKLER

Eğitmenler, Bilgievi ve Akademi Lise öğrencilerine evde kal çağrısına uymaları gerektiğini vurgularken bu süreçte online deneme sınavları yaparak öğrencilerin açığını kapatmayı planlanıyor. Bilgi ve Akademi Lise öğrencilerini kapsayan deneme sınavı tarihleri Kılavuz Gençlik sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacak. Bunların yanı sıra pandemi sürecinde alanında yetkin rehberlik uzmanları eşliğinde her an gerçekleştirilecek veli ve öğrenci görüşmeleri ile psikolojik destek sağlanıyor. Online eğitimlere katılarak devam eden öğrenciler sürpriz hediyelerle ödüllendirilerek moral ve motivasyonları üst seviyede tutuluyor.

 

KILAVUZ GENÇLİK GENÇLERE DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYOR

Salgının başladığı andan bugüne kadar toplumun her kesimine yönelik yardım ve hizmetleri götüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu süreçte eğitime desteğini hız kesmeden sürdürüyor. Gençlere Ödüllü Gençlik Modeli Kılavuz Gençlik Projesiyle destek verilirken her türlü ihtiyaca karşılık veriliyor. Ayrıca çevrim içi eğitimin en sağlıklı koşullarda gerçekleşmesi için ilgili kurumların teknik altyapısını kuran ve hizmete açan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öğrencilere verilecek takviye ders kitaplarıyla sınava hazırlanmalarına destek oluyor.

 

VELİLER MEMNUN

Çocuklarının Bilgievi online eğitimlerine katıldıkları için çok memnun olduklarına belirten veliler, “okulun yanında yardımcı olarak Bilgievi programlarının olması bizim için büyük şans” dedi. Veliler Pandemi sürecinde özelikle çocuklarıyla ilgilenen Bilgievi personeline teşekkür ettiklerine ifade ettiler.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
12 Kez Görüntülendi.
Kartepe’de Cinayet ve Yaralama Olayına Operasyon
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
Yurtdışına Çıkışa İmkan Sağlayan Şahıs Yakalandı
SPOR
12 Kez Görüntülendi.
Körfez Kapalı Spor Salonu’nun Temeli Atıldı
ASAYİŞ
72 Kez Görüntülendi.
FETÖ Üyesi Şahıs Gölcük’te Yakalandı
ASAYİŞ
14 Kez Görüntülendi.
7 Yıl 6 Ay Kesinleşmiş Cezalı Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
101 Kez Görüntülendi.
Dolandırıcılık Suçundan, Aranan Şahıs Yakalandı
SANAT
20 Kez Görüntülendi.
İki Teker Bir Rüya” Sahneye Çıktı
ASAYİŞ
19 Kez Görüntülendi.
Sakarya Taraklı’da Kesinleşmiş Hapis Cezalı Şahıslar Yakalandı
ASAYİŞ
12 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Kesinleşmiş Hapis Cezalı Şahıs Yakalandı
KÖRFEZ
33 Kez Görüntülendi.
Körfez Kapalı Spor Salonu İçin İlk Adım