Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Kovid-19 vaka sayısı tüm illerde azaldı

Sağlık Bakanlığı, 81 il için 24-30 Nisan'da her 100 bin kişide görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarını açıkladı.

Her 100 bin kişideki vaka sayısı, bir önceki haftaya (17-23 Nisan) göre tüm illerde düştü.

Kovid-19 vaka sayısının en çok azaldığı iller sırasıyla Çanakkale, İstanbul, Giresun, Yalova ve Tekirdağ oldu. Vaka sayısı Çanakkale'de 399,78, İstanbul'da 322,73, Giresun'da 317,79, Yalova'da 292,70, Tekirdağ'da 282,31 azaldı.

Önceki hafta vaka sayısı en fazla azalan iller arasında üçüncü olan Çanakkale bu hafta ilk sıraya, 11'inci olan İstanbul ikinci sıraya yükseldi.

Geçen haftanın vaka sayısı en çok düşen ili Yalova, bu hafta dördüncü sırada yer aldı. İllerin sıralamasının değişmesine karşın vaka sayısının azalışı önceki haftaya göre hız kazandı.

Önceki hafta vaka sayısı artan Giresun ve Tekirdağ, bu hafta en fazla azalışın olduğu 5 il arasına girmeyi başardı.

Vaka artışı bakımından üç büyükşehrin durumu

İstanbul'da her 100 bin kişideki vaka sayısı bir haftada 854,75'ten 532,02'ye, Ankara'da 567,88'den 361,52'ye, İzmir'de 335,09'dan 223,34'e düştü.

Böylece vaka azalışı İstanbul'da 322,73, Ankara'da 206,36, İzmir'de 111,75 olarak kayıtlara geçti.

Önceki hafta Ankara'da vaka sayısı 33,74 artarken İstanbul'da 65,82, İzmir'de 16,88 azalmıştı.

İllerin vaka azalış aralıkları

Önceki hafta 100 bin kişideki vaka sayısı 200'ün üzerinde azalan il olmazken bu hafta 3 ilde 300-400, 13 ilde 200-300 aralığında düşüş yaşanması dikkati çekti.

Her 100 bin kişideki vaka sayısının 300-400 arasında azaldığı iller Çanakkale, İstanbul ve Giresun olarak kayıtlara geçti.

Kovid-19 vakası sayısının 200-300 aralığında düştüğü iller Yalova, Tekirdağ, Bayburt, Zonguldak, Kocaeli, Sinop, Kırklareli, Malatya, Bilecik, Samsun, Ordu, Ankara ve Erzincan olarak sıralandı.

Ülke genelinde 41 ildeki vaka sayısında 100-200 aralığında düşüş yaşandı. Bu iller şöyle:

"Bartın, Edirne, Konya, Iğdır, Eskişehir, Kayseri, Balıkesir, Bursa, Düzce, Karabük, Erzurum, Rize, Osmaniye, Çorum, Kırşehir, Bolu, Nevşehir, Amasya, Afyon, Çankırı, Antalya, Aksaray, Gaziantep, Sivas, Bingöl, Trabzon, Niğde, Sakarya, Aydın, İzmir, Tunceli, Kilis, Hatay, Yozgat, Karaman, Isparta, Ağrı, Elazığ, Tokat, Manisa, Kahramanmaraş."

Vaka sayısı 1-100 arasında azalan 24 il ise sırasıyla, Kırıkkale, Kütahya, Adana, Gümüşhane, Kastamonu, Adıyaman, Uşak, Muğla, Mersin, Batman, Burdur, Kars, Artvin, Denizli, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bitlis, Şanlıurfa, Hakkari, Mardin, Ardahan, Van ve Şırnak oldu.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
48 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
KOCAELİ
6 Kez Görüntülendi.
Pazarcılar Odası’ndan İzmit Belediyesi’ne Servis Tepkisi
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Körfez’de 60+ Aktif Yaşlanma Kulübü’nde Güvenlik Eğitimi
GÜNDEM
28 Kez Görüntülendi.
İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin, Uluslararası Münazara Başarısı
KOCAELİ
11 Kez Görüntülendi.
 Kar ve Yağmur Barajlara Can Suyu Oldu
ASAYİŞ
11 Kez Görüntülendi.
Gebze’de, Kumar Operasyonu
SİYASET
67 Kez Görüntülendi.
Saadet Partisi'nden Ekonomiye ve Teşkilata Vurgu
BAŞİSKELE
9 Kez Görüntülendi.
Başkan Özlü Esnaf ve Vatandaşla Buluşuyor
KÖRFEZ
40 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Sarıkamış Şehitleri İçin Anma Yürüyüşü
DERİNCE
18 Kez Görüntülendi.
DERTAŞ Derince’de Taşköprü Satış Noktaları 9’a Yükseldi