Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Körfez’de 70 bin fide çiftçiye ulaştırıldı

Körfez Belediyesi, 300 çiftçiye sertifikalı buğday yardımı ve ücretsiz toprak analiz desteğinin ardından dün de 70 bin fideyi de çiftçilere ulaştırdı

Körfez Belediyesi, çiftçilere destek kapsamında geçtiğimiz ay Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı 300 çiftçiye sertifikalı buğday yardımı ve isteyen çiftçilere ücretsiz toprak analiz desteği sunmuştu. Bugün de düzenlenen program ile 70 bin adet fide dağıtımı gerçekleştirildi. Destek kapsamında dağıtılan fideler içerisinde; domates, biber, patlıcan ve salatalık fideleri yer aldı.

TÖREN DÜZENLENDİ

Sevindikli Köy Merkezi’nde gerçekleştirilen programa; AK Parti Milletvekili İlyas Şeker, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Başkan Yardımcısı İbrahim Çırpan, Belediye Koordinatörü Selahattin Kabadayıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Tuna, Meclis Üyesi Eyüp Öztürk, Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk ve köy muhtarları katıldı.

MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR

Pandemi dolayısıyla temsilen muhtarlara teslim edilen fideler daha sonra çiftçilere ulaştırıldı. Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk, Başkan Şener Söğüt ve ekibine teşekkür ederek, “Verilen destekler bizleri mutlu ediyor. Milletvekillerimize, Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi. Sebze fidelerini teslim alan muhtarlar da teşekkürlerini ilettiler.

ÇİFTE DESTEK VERİLDİ

Başkan Şener Söğüt de bugün 70 bin fideyi çiftçilere ulaştırdıklarını belirterek,

 “Tarımsal üretimin her kademesinde, her türlü zorluğa rağmen çaba harcayan çiftçilerin üretim zincirinin bel kemiği. Bizler de bu noktada her zaman çiftçilerimizin yanında olduk. Geçen ay ilk destek paketimizi hayata geçirdik. Paket kapsamında Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı 300 çiftçiye sertifikalı buğday yardımı ve isteyen çiftçilere ücretsiz toprak analiz desteği sunduk.

DESTEK BİZDEN ÜRETİM SİZDEN

Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Tıbbi ve Aramotik Bitki Yetiştiriciliği projesine katılan Körfezli çiftçilere, 10 dönüm başına her çiftçi için 1.000’er TL’lik mazot desteği vereceğiz. Bu yardım çiftçinin proje kapsamında kullanacağı alana göre 10 ve katları olarak artarak devam edecek. Mesajımız net; destek bizden, üretim sizden” dedi.


 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
187 Kez Görüntülendi.
GÖLCÜK'TE DRAMATİK OLAY! GENÇ KIZ 4. KATTAN DÜŞTÜ
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
DOLANDIRICILIK VE SAHTECİLİK SUÇLUSU YAKALANDI
KOCAELİ
13 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR, KİRAZLIYALI'DA DURAK CEBİ İNŞA EDİYOR
KÖRFEZ
12 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN SÖĞÜT, EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ'NDE EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
DERİNCE
9 Kez Görüntülendi.
DERİNCE BELEDİYESİ YEREL SERA KURDU
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE HIRSIZLIK SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
SPOR
19 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği SK U15 Takımı Türkiye Şampiyonasına Hazır!
DERİNCE
67 Kez Görüntülendi.
Derince Belediyesi, DERTAŞ Tesisleri'nde Ayran Üretimine Başlıyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Trafik Cezalarında Rekor Artış! Devlet kasasına 100 milyar TL'yi aşkın gelir
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
DNA Günü Gençleri Bilimin İzinde Buluşturdu.