Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Tutuş; memurumuza yapılan zammı bile siyaset konusu yapıyor

AK Partili Meclis üyesi Muharrem Tutuş artık kelime oyunları yaparak insanları kandırmaya çalışmaya devam ediyor. 

Ak Partili Meclis üyesi Muharrem Tutuş’un, İzmit Belediyesi ve Tüm Bel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile ilgili asılsız iddialarına karşılık basın açıklamasıdır

Kendi partilerinin yönettiği ülkede halkımız yapılan zamların altında ezilirken, ülkenin bel kemiği olan sanayiye elektrik verilemez ve vatandaşlar ağır faturaları nasıl ödeyeceğim diye kara kara düşünürken Sayın Tutuş bu hafta hangi yalanı atsam da birilerinin gözüne girsem derdine düşmüştür. 

Geçtiğimiz hafta Tümbel-Sen’le imzaladığımız memur sözleşmemizi diline dolayan Tutuş memurumuza yapılan zammı bile siyaset konusu yapmaya çalışmıştır. 

İzmit Belediyesinin toplu iş sözleşmesi imzaladığının farkında olmayan Muharrem Tutuş’un mecliste yaptığı konuşmasına göre daha bu zammı kimin verdiğinden de haberi yoktur.

Sayın Tutuş bilmese de, biz tekrar anlatalım.

Daha önce İzmit Belediyesi memurları 1375 Lira alırken, şimdi sosyal denge sözleşmesini tavan ücretten yaptığımız için brüt 2684 Lira alacak. 

Ayrıca daha önce sosyal denge sözleşmesi olmayan sözleşmeli memurlar da İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’le birlikte bu sözleşmeden yararlanmaya geçtiğimiz seneden itibaren hak kazandı. Geçtiğimiz sene 400 lira olan sosyal denge sözleşmesi bu sene yapılan toplu iş sözleşmesiyle birlikte brüt 1230 liraya ulaştı. 

Bütün bunların yanı sıra memurlarımız ve sözleşmeli memurlarımız Tümbel-Sen’le imzalanan Toplu İş Sözleşmesi’ne göre;

Ramazan Bayramı’nda 500 lira,

Kurban Bayramı’nda 1000 Lira,

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda 240 Lira, 

Eğitim Yardımı ise 700 Lira alıyorlar. 

Yalan söyleyenler, doğru söyleyenlere inanmazlarmış misali Sayın Tutuş’a ne doğru söylesek inandıramıyoruz. 

Sayın Tutuş’u İzmit’te çalışanının yaşam standardını insani boyutlarda tutmaya çalışan belediyemiz yerine; biraz da ülkede vatandaşın belini büken ekonomi politikalarını eleştirmeye davet ediyoruz. 

Saygılarımızla.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
71 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 10 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Çocukların Güvenliği İçin Denetimler Yapıldı
SPOR
7 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği’nden Türkiye Şampiyonluğu
DERİNCE
7 Kez Görüntülendi.
Derince Kent Lokantası’nda Ramazan Boyunca Ücretsiz İftar
EKONOMİ
6 Kez Görüntülendi.
Trafikte Yeni Dönem: Ehliyet İptali ve Rekor Cezalar
ASAYİŞ
50 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 22 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
16 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Tutuklandı
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
TÜBİTAK Lise Araştırma Projeleri Yarışması Kapanış Programı Yapıldı
ASAYİŞ
39 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Dolandırıcılık Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
38 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 600 Bin Dal Makaron Ele Geçirildi