Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Distilasyon merkezi son aşamada  

Kocaeli çiftçisine ciddi gelir kaynağı olacak Tıbbi Aromatik Bitki Üretim ve İşleme Tesisinde yoğun imalat çalışmaları sona yaklaştı    

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve Türkiye’nin en büyük Tıbbi Aromatik Bitki Üretim ve İşleme Tesisi olacak distilasyon merkezinde sona yaklaşıldı. Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, bina içinde seramik imalatı, tavan imalatı ve alçı sıva işlemlerini tamamladı, klimalar takıldı. Kapıların ise takılma işlemine başlandı, elektrik işlemleri bittikten sonra boya işlemlerine geçilecek.

 

İMALATLAR HIZ KESMİYOR

Yapılan işlemler doğrultusunda ana tesis binasında ise çelik kontrüksiyon işlemleri ve betonarme işlemleri tamamlanırken, çatı kaplama işlemine başlanması planlandı. Ön kurutma dairesinin tüm işlerinde sona gelen ekipler, kazan dairesinin de seramik ve boya işlemlerini tamamlayıp, mekanik işlerine geçti. Çalışma dahilinde distilasyon merkezinin açık havuz sisteminin tüm imalat çalışmaları bitirildi. Ekipler modüler su deposunun montajını tamamlamak üzereyken, alt yapı ve çevre düzenleme işlemlerine de başlandı.

 

ÇİFTÇİYE HİZMET VERECEK

Kocaeli için önemli bir kazanç kapısı olacak distilasyon tesisi; ana tesis binası, idari bina, ön kurutma dairesi binası, kazan dairesi binası ve açık havuz sistemi olmak üzere 5 bölümden oluşuyor42 dönüm alan içinde 2 bin 860 metrekare ana tesis kapalı alanı, bin metrekare üstü ön kurutma kapalı alanı, 777 metrekare idari bina alanı, 181 metrekare kazan dairesi ve 175 metrekare açık havuz olmak üzere toplam 4 bin metrekare büyüklüğünde alanda Kocaeli çiftçisine hizmet verecek.

 

TÜRKİYE’NİN İHRACATINA KATKI SAĞLAYACAK

Bu bağlamda Kocaeli’de üretilen tıbbi ve aromatik bitkiler iç piyasanın yanı sıra Türkiye’nin bu alandaki ihracatına da katkı sağlayacak. Kullar’da 15 dönümlük arazi üzerine kurulan bu tesiste distilasyon bitkisi yetiştirilerek, su buharı yöntemi ile uçucu yağlar elde edilmesi, katma değeri yüksek tarım ürünleri ekilerek, bu ürünlerin ilaç, takviye gıda ve kozmetik sektöründe kullanılması hedefleniyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
44 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ'NDE KARİYER ETKİNLİĞİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
KÖRFEZ
12 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN SÖĞÜT, ANKARA'DA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HEREKE HALISI HEDİYE ETTİ
KOCAELİ
9 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, GENÇLERE TAM DESTEK VERİYOR
ASAYİŞ
188 Kez Görüntülendi.
GÖLCÜK'TE DRAMATİK OLAY! GENÇ KIZ 4. KATTAN DÜŞTÜ
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
DOLANDIRICILIK VE SAHTECİLİK SUÇLUSU YAKALANDI
KOCAELİ
13 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR, KİRAZLIYALI'DA DURAK CEBİ İNŞA EDİYOR
KÖRFEZ
12 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN SÖĞÜT, EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ'NDE EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
DERİNCE
9 Kez Görüntülendi.
DERİNCE BELEDİYESİ YEREL SERA KURDU
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE HIRSIZLIK SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
SPOR
19 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği SK U15 Takımı Türkiye Şampiyonasına Hazır!