Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Özcan: “Zaman, birlik olma zamanı”

Marmara Kadın Kooperatifleri Birliği deprem bölgesine gidip, yemek pişirdi, çadır kentlere girdi…

Marmara Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifleri Birliği, deprem bölgesi İskenderun’a giderek gastronomi dünyasının ünlü şefleri Ebru Baybara Demir ile Türev Uludağ’ın mutfağında depremzedeler için yemek hazırladı. Çadır kentlere girip, erzak dağıtımı da yaptıklarını belirten Üst Birlik Başkanı Nuket Özcan, “Felaketin boyutu yerinde görünce daha net anlaşılıyor. Ülke olarak çok büyük bir acı yaşıyoruz. Zaman, birlik olma zamanı” dedi.

DEPREMZEDELER İÇİN YEMEK YAPTILAR

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük deprem sonrası tüm Türkiye'de yardım seferberliği başladı. Deprem bölgesine yardım yağarken, gastronomi dünyasının ünlü şefleri de hasar gören illere gidip, depremzedelere yemek hazırlamaya başladı. Ebru Baybara Demir ile Türev Uludağ’ın öncülüğündeki bu mutfaklarda günlük 100 bin kişiye kadar yemek kapasitesine ulaşıldı. 

DOKUZ TIR YARDIM GÖNDERİLDİ

Bölgeye 9 tır dolusu ihtiyaç malzemesi gönderen Marmara Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifleri Birliği de önceki gün depremin vurduğu yerlerden olan İskenderun’a giderek, bu mutfaklardaki üretime katıldı. Üst Birlik Başkanı Nuket Özcan başkanlığındaki 16 kişilik ekip, İskenderun Muhyiddin İbni Arabi  Erkek Öğrenci Yurdu’nda ünlü şefler Ebru Baybara Demir ve Türev Uludağ’ın mutfak ekibine destek verdi. Demir ve Uludağ, bu desteğin kendilerine ilaç gibi geldiğini, ilk kez böyle bir destek aldıklarını belirterek, Özcan’a teşekkür etti. 

ÜLKE OLARAK ÇOK BÜYÜK 

BİR ACI YAŞIYORUZ

Dev kazanlarda pişirilen yemeklerin her gün depremzedelere ve yardım ekiplerine dağıtıldığını, böyle önemli bir görevin parçası olmanın tarifsiz duygularını yaşadıklarını belirten Maramara Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi Üst Birlik Başkanı Nuket Özcan ise şunları söyledi: “Ülke olarak çok büyük bir acı yaşıyoruz. Bölgedeki yıkıma bizzat şahit olunca bu felaketin boyutlarını daha açık şekilde gördük. Birlik olarak bölgeye 9 tır ihtyaç malzemesi göndermiştik. Ardından arkadaşlarımızla oraya gidip depremzede vatandaşlarımız, güvenlik güçlerimiz, AFAD gibi gönüllü kurtarma ekiplerimiz için kurulan yemekhanede ön hazırlıklara destek olduk.”

BÖLGEYE GİDEN İLK KADINLAR OLDULAR

“Bölgeye giden ilk kadınlardık. Lojistiğinden, ulaşıma kadar her noktada kadınlarımızın emeği oldu. İki gün kalıp, döndük. Biz oradayken kuvvetli 2 artçı deprem daha yaşadık. Oradaki insanların ne zor şartlar altında yaraları sarmaya çalıştığını, depremzedelerimizin ne korkular yaşadığını bizzat gördük ve onlarla birlikte yaşadık. Çok üzgün ayrıldık. Oradaki ekip kalmamızı çok istedi. Hatta mesaj atıp, ne zaman

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KOCAELİ
38 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Uyarısı
KÖRFEZ
36 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt’ten Ramazan Mesajı
ASAYİŞ
13 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Bandrolsüz Makaron Operasyonu
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de eTwinning Ödül Töreni Coşkusu
EKONOMİ
66 Kez Görüntülendi.
Ticaret Bakanı Bolat’a Kocaeli İş Dünyasından Dosya Sunuldu
KÖRFEZ
7 Kez Görüntülendi.
Başkanı Şener Söğüt, Körfez’de Hocalı Katliamı Anma Programına Katıldı
GÜNDEM
63 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Zeytinoğlu’ndan Bütçe Açıklaması
ASAYİŞ
54 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 6 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
73 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 10 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Çocukların Güvenliği İçin Denetimler Yapıldı