Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Büyükşehir, çiftçilere tohum dağıtımına başladı  

Büyükşehir, 2 bin çiftçiye yüzde 50 hibeli 70 ton yem bitkisi tohumunun dağıtımına başladı  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi amacıyla “2023 İlkbahar Dönemi Yem Bitkisi Tohumu Destekleme Projesi” kapsamında 2 bin çiftçiye yüzde 50 hibeli 70 ton yem bitkisi tohumu desteği veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın katma değeri yüksek ürünler yetiştirmeye teşvik ettiği çiftçilerin gelir düzeyini arttırmaya, tarımsal kalkınmaya ve hayvancılığa yönelik desteği, bu yıl da artarak devam ediyor. TABİP, mazot, gübre, meyve fidanı, arıcılık ekipmanları, yem bitkisi tohumu, modern sera kurulumu ve sera naylonu başta olmak üzere çok sayıda Türkiye’ye örnek olan tarımsal desteklerle çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

 

85 BİN DEKAR TARIM ARAZİSİ DESTEKLENİYOR
Geçen yıl ilkbahar döneminde yaklaşık 6 milyon TL değerinde yüzde 50 hibeli dane ve silajlık mısır tohumu dağıtan ve 55 bin dekar tarımsal alanı destekleyen Büyükşehir, bu yıl da üreticilere tohum desteği sağlayacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, yüzde 50 hibe destekli 70 ton silajlık ve dane mısır tohumu desteğinden 2023 ilkbahar döneminde 2 bin çiftçi yararlanacak. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce il genelinde yürütülen proje il genelinde bu sene 30 bin olmak üzere geçen yılla birlikte 85 bin dekar tarım arazisi desteklenecek. Yem bitkisi tohumu desteğiyle hayvancılıkta yem giderlerinin azaltılması amaçlanıyor.

 

ÇİFTÇİLER ÜRÜNLERİNİ ALMAYA BAŞLADI

Çiftçiler, il genelinde 14 farklı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden ve Kandıra Park Bahçeler Şefliğinden ön teslim tutanakları ile ürünlerini teslim almaya başladı. Dağıtım, 31 Mart Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek.

Çiftçiler, yem bitkisi tohumunun kendileri için çok değerli ve aynı zamanda üretimi de teşvik edici olduğunu ifade ederek, verilen desteklerden dolayı Başkan Büyükakın’a teşekkür ett

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
54 Kez Görüntülendi.
"Gebze'de Düğün Konvoyunda, Hız Yapan Araç Ceza Aldı!"
EKONOMİ
5 Kez Görüntülendi.
DEVLET TEŞVİKLERİNİ, ÖĞRENME FIRSATI KÖRFEZ TİCARET ODASI'NDA!
BAŞİSKELE
328 Kez Görüntülendi.
Kocaeli'de Sağlık turizmine önemli bir katkı 
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
Sahte rent a car operasyonu
GÜNDEM
708 Kez Görüntülendi.
Kocaeli'de Fotoğraf Tutkunları İçin Heyecan Verici Bir Yarışma Başlıyor
ASAYİŞ
9 Kez Görüntülendi.
Uyuşturucu madde satış yapan suçlular yakalandı
DERİNCE
12 Kez Görüntülendi.
Çenesuyu markasının büyümesine katkı 
SPOR
8 Kez Görüntülendi.
Körfez'de Gençlik ve Spor Yatırımları Hız Kazanıyor
ASAYİŞ
250 Kez Görüntülendi.
Kocaeli'de Hırsızlık suçundan aranan şahıs yakalandı
ASAYİŞ
11 Kez Görüntülendi.
Kasten yaralama suçundan aranan şahıs yakalandı