Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Körfezi Kirleten, İki Gemiye 33 Milyon 984 Bin TL İdari Yaptırım Uygulandı

Körfezi Kirleten, İki Gemiye 33 Milyon 984 Bin TL İdari Yaptırım Uygulandı


Bir taraftan İzmit Körfezi’nde temizlik çalışmalarına devam edilirken bir taraftan da kirletilmesine müsaade edilmeyerek 7 gün 24 saat esasına göre denetimler yapılmaktadır.

Bu çerçevede 06.07.2023 günü yapılan rutin denetimler esnasında Körfez ilçemizde limanda bulunan HT WARRİOR isimli Malta bandıralı gemiden yağ türevi atık deşarj yapıldığı tespit edilmiş ve Türkiye Çevre Ajansı Başkanlığınca behse konu gemiye 18.412.794 TL idari yaptırım kararı uygulanmıştır.

Yine 09.07.2023 günü yapılan denetimlerde Başiskele ilçemizde limanda bulunan Lisa E isimli Türkiye bandıralı gemiden solvent maddesinin denize döküldüğü tespit edilmiş ve Türkiye Çevre Ajansı Başkanlığınca bahse konu gemiye 15.571.435 TL idari yaptırım kararı uygulanmıştır.

İzmit Körfezini kirlettiklerinin tespiti yapılan iki gemiye toplamda 33 Milyon 984 Bin 229 TL idari yaptırım kararı uygulanmış ve meydana gelen kirliliğin temizliği yetkili firmaya yaptırılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
SİYASET
98 Kez Görüntülendi.
İsmet İşeri’den Güç Birliği Mesajı: “Bu Bir Çekilme Değil, Dayanışma”
ASAYİŞ
41 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Uyuşturucu Hükümlüsüne Operasyonla Yakalama
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
 İzmit’te Hükümlü İki Şahıs Operasyonla Yakalandı
ÖZEL HABER
33 Kez Görüntülendi.
Kuşku, gururlandırdı
KOCAELİ
9 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Kart’ta Online Dönem Başladı
GÜNDEM
113 Kez Görüntülendi.
Körfezli Akın Yıldız Kazakistan’da Hayatını Kaybetti 
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Okul Çevrelerinde Güvenlik Denetimi Yapıldı
SPOR
10 Kez Görüntülendi.
Körfezli Karateciler Bulgaristan’dan Madalyayla Döndü
DERİNCE
22 Kez Görüntülendi.
Derince’de Fidanlar Umutla Toprakla Buluştu
KÖRFEZ
7 Kez Görüntülendi.
Körfez Belediyesi’nden Üniversite Gençlerine Eğitim Desteği