Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Gebze, Engelsiz Yaşam Merkezi hızla yükseliyor

Büyükşehir, Gebze’de projelendirdiği Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yapımına hızla devam ediyor. Proje, özel bireylerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte olacak

Özel gereksinimli bireylerin hayatını kolaylaştıracak ve onları sosyal yaşamın içinde tutacak yatırımlara ağırlık veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Gebze Millet Bahçesi’nde projelendirdiği Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nin yapımında hızlı bir ilerleme kaydediyor. Kent genelinde yaşayan özel gereksinimli bireylerin mutluluğu ve huzuru için canla başla çalışan Büyükşehir, yakın zamanda Gebzelilerin buluşma noktası olacak Gebze Millet Bahçesi’nde engelli vatandaşlarımız ve bakımlarını yapan aileleri için önemli bir merkezin inşaatını tamamlayacak.

TÜM İHTİYAÇLARA CEVAP VERECEK

Özel gereksinimli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Büyükşehir, 6 bin 751 metrekare inşaat alanında yoğun bir mesai harcıyor. Bodrum ve zemin kat üzerine 2 kat olarak inşa edilen merkez, zihinsel engelli, down, otizm tanılı, bedensel engelli, işitme engelli, görme engelli, süreğen engel gruplarındaki engelli bireylerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek.

KULE VİNÇ KURULDU
C, D, E ve F blok hafriyat çalışması ve grobeton dökümü ile A blok ve trafo binasının betonarme kolon perde imalatını tamamlayan ekipler, B blok kolon perde imalatına da devam ediyor. İmalatları hızlandırmak için kule vinç kuran yüklenici firma, si Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı gözetiminde çalışmalarını hızlandıracak.

YAŞAM MERKEZİ’NDE NELER OLACAK?
Tam donanımlı olarak hizmete girecek Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde hidroterapi havuzları, gündüz bakım birimleri, özel eğitim sınıfları, beceri geliştirme ve meslek edinme atölyeleri, spor ve aktivite salonları, kültürel ve sanatsal gelişim akademileri, kütüphaneler ile dinlenme ve sosyal alanlar bulunacak.

HEM EĞLENECEKLER, HEM ÖĞRENECEKLER

2 kat olarak inşa edilen yapının zemin katında terapi odaları, etkinlik atölyeleri, öğretmenler odası, idari ofisler, kadın-erkek hidroterapi havuzları, soyunma odaları, duşakabinler ve kadın-erkek tuvaletleri olacak. 1. katta ise spor salonu, yemekhane, çok amaçlı salon, kütüphane, derslikler, etkinlik atölyeleri, idari ofisler, soyunma odaları, toplantı salonu ve tuvaletler yer alacak. 2. kat ise depo olarak kullanılacak. Özel bireyler, Gebze’ye değer katacak olan yaşam merkezinde hem eğlenip öğrenecek hem de fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
DERİNCE
22 Kez Görüntülendi.
Derince’de Fidanlar Umutla Toprakla Buluştu
KÖRFEZ
7 Kez Görüntülendi.
Körfez Belediyesi’nden Üniversite Gençlerine Eğitim Desteği
KOCAELİ
18 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Müteahhitlerinden Kentsel Dönüşüme Tam Destek
YAŞAM
223 Kez Görüntülendi.
Cevriye Avcı ve Özcan Sevinç Hayatlarını Birleştirdi
KOCAELİ
55 Kez Görüntülendi.
“4 Mevsim Kocaeli” Fotoğraf Yarışması Başvuruları Sürüyor
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
GTÜ Akademisyenlerine Cumhurbaşkanından Bilimsel Onur Ödülü
ASAYİŞ
14 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Dernek Binasında Kumar Operasyonu
ASAYİŞ
11 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Emniyeti’nden Göçmen Kaçakçılığına Darbe
KÖRFEZ
23 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt Mimar Sinan Mahallesi’nde Altyapı Çalışmalarını İnceledi
KÜLTÜR
13 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Tanıtım Atağıyla 15 Milyon Kişiye Ulaştı