Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Yeni Üniversiteli Gençlere Eğitim Desteğine Devam

Başiskele’de geleceğin mimarı gençlere her alanda maddi ve manevi destek sağlayan Başiskele Belediyesi, ilçede ikamet eden ve üniversiteye yeni başlayan öğrencilere 3000 TL eğitim desteği sağlayacak.

 

Kentte eğitime ve gençlere büyük değer veren Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün talimatıyla geçen yıl ilk kez verilmeye başlanan eğitim desteği bu sene de sürecek. Yoğun ders çalışma temposu sonrası 2023 YKS’de başarılı sonuçlar alıp üniversite hayatına başlayan Başiskele’nin medarıiftiharları eğitim desteği için başvurabilecek.

 

Üniversiteye hazırlık aşamasında ilçedeki öğrencilere YKS kaynak kitap desteği sağlayan, YKS Rehberlik ve Danışmanlık Hizmeti sunan Başiskele Belediyesi, uzun ve zorlu bir maratonu geride bırakarak devlet, vakıf ve özel üniversitelere yerleşen Başiskeleli yeni üniversitelilere bir defaya mahsus 3000 TL maddi destek yapacak.

 

SON BAŞVURU TARİHİ: 13 EKİM CUMA

 

Başvuruların bugünden itibaren başladığı sosyal yardım desteğinin son başvuru tarihi 13 Ekim Cuma günü mesai bitimi olarak belirlendi. Başvurular  genciala.basiskele.bel.tr üzerinden yapılacak.

 

BAŞVURU ŞARTLARI

 

• T.C. Vatandaşı olması

 

• Öğrencinin velisinin (anne ya da baba)  Başiskele’de ikâmet ediyor olması

 

• 2023 yılında ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğrenim Kurumları Sınavı’ndan (YKS) Devlet, (KKTC dahil) özel ve vakıf üniversitelerinin (Tam Burslu) ön lisans veya lisans programını (AÖF, DGS, YÖS, Uzaktan Eğitim vb. hariç) kazanmış ve kazandığı programa kaydını yaptırmış olması.

 

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

 

• 2023 yılı ÖSYM YKS Yerleştirme Sonuç Belgesi (Okul-Bölüm belirten)

 

• Kazandığı okula kaydını yaptırdığına dair belge (Aktif Öğrenci Belgesi)

 

• Anne ve baba vefat etmiş olması durumunda Nüfus Kayıt Örneği Belgesi

 

• Yüklenecek belgeler E-Devlet ya da ÖSYM’nin sisteminden alınmış ve barkodlu olmalıdır. Barkodsuz belgeler ile yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır.


Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
Oyak Çimento’nun Yeni Tesisi İçin “ÇED Gerekli Değildir” Kararı
ASAYİŞ
6 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Hakkında Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
KÖRFEZ
4 Kez Görüntülendi.
Eylül Ayı Meclis Toplantısı Körfez’de Gerçekleştirildi
DERİNCE
3 Kez Görüntülendi.
Derince’de Üreten Belediyecilik Modeli Hayata Geçiyor
ASAYİŞ
20 Kez Görüntülendi.
Feci Kaza: Genç Sürücü Hayatını Kaybetti
SİYASET
128 Kez Görüntülendi.
CHP Körfez İlçe Başkanı, Gülseren Solmaz Görevden Alındı
GÜNDEM
25 Kez Görüntülendi.
KOSKEM’den Hayat Kurtaran Müdahale: 154 Kişi Boğulmaktan Kurtarıldı
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 6 Binden Fazla Bina Riskli Yapı Statüsünde
ASAYİŞ
16 Kez Görüntülendi.
Kamu Görevlisi Gibi Davranıp Dolandırıcılık Yapan Şüpheli Yakalandı
KOCAELİ
11 Kez Görüntülendi.
Kocaeli'de D-130 Karayolu’nda Tır ve Kamyonlara Saatli Giriş Yasağı Başladı