Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

‘Change Oto’, operasyonu

Kocaeli ve İstanbul’da eş zamanlı düzenlenen ‘change oto’ operasyonunda Kahramanmaraşlı merkezli depremlerde hasar gören araçların şasi ve motor bilgilerini değiştiren 5 şahıs gözaltına alındı.

 Operasyonda, yurt dışından getirilen 15 milyon TL değerindeki 18 araçla usulsüz işlem yapıldığı tespit edildi. Şahıslardan biri tutuklanırken, diğer dördü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emniyet yetkilileri, araçların kimlik bilgilerinin bozularak piyasaya sürüldüğünü belirledi. Ayrıca, yapılan incelemeler sonucunda 18 aracın 5 milyon TL vergi kaybına neden olduğu ortaya çıktı. Operasyonun detayları hakkında soruşturma devam ediyor.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler sebebiyle zarar gören araçların şasi ve motor numarası bilgilerinin yurt dışından getirilen araçlara aktarılarak değiştirildiği bilgisine ulaştı. Bu bilgi üzerine Kocaeli ve İstanbul’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda piyasa değeri 15 milyon TL olan 18 aracın kimlik bilgilerini usulsüz şekilde değiştirerek piyasaya sürdükleri tespit edilen M.D., Ü.A., M.Ç., R.H.A. ve Y.Ç. isimli şahıslar gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından R.H.A., Y.Ç., Ü.A. ve M.Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, M.D. tutuklandı.

Şahısların, araçların kimlik bilgilerini değiştirerek piyasaya sürdükleri ve bu şekilde yasa dışı kazanç elde ettikleri belirlendi. Operasyonla birlikte bu suç örgütünün faaliyetlerinin de önüne geçilmiş oldu. Operasyonun detayları hakkında soruşturma devam ediyor.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
41 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Silahlı Yağma Suçlusuna Geçit Verilmed
ASAYİŞ
4 Kez Görüntülendi.
Darıca’da Silahlı Tehdit Şüphelisi Yakalandı, Tutuklandı
KÖRFEZ
12 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Doğa Yürüyüşü Gençlerle Hayat Buldu
DERİNCE
10 Kez Görüntülendi.
Derince’de Kariyer ve İstihdam Buluşması 22 Kasım’da Gerçekleşiyor
BAŞİSKELE
9 Kez Görüntülendi.
Başiskele’de Gönül Bağı Projesi Yeniden Sahada
KOCAELİ
9 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Tarıma Güçlü Destek: 1.450 Ton Tohum Toprakla Buluştu
DERİNCE
8 Kez Görüntülendi.
Derince’de Başkan Gökçe’nin STK’larla Güçlü İş Birliği Buluşması
ASAYİŞ
16 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Silahlı Saldırı Girişimi: 11 Şüpheli Gözaltında
ASAYİŞ
126 Kez Görüntülendi.
Kartepe’de Öğretmene Cinsel İstismar Davası: 204 Yıl Hapis Talebi
ASAYİŞ
17 Kez Görüntülendi.
Dilovası’ndaki Patlamada Soruşturma Derinleşti: 11 Şüpheli Gözaltında