Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Kocaeli'de Alkollü Şahıs Evi Yaktı: Yargı Süreci Başladı

Kocaeli'de, ayrıldığı sırada annesinin bulunduğu evi benzin dökerek yakan Selim Y. (45) için yargılama süreci başladı.

Kocaeli'de, ayrıldığı sırada annesinin bulunduğu evi benzin dökerek yakan Selim Y. (45) için yargılama süreci başladı. Sanık, olayın anlık kaybının kaybının hiçbir şeyi hatırlamadığını ifade ederken, annesi Kerime Y. (72) ise oğlundan şikayetçi olmadı.

Olayın Ayrıntıları

Yangın, 14 Mayıs saat 22.30 sıralarında Arslanbey Mahallesi İzmit Caddesi'nde meydana geldi. İddianameye göre, Selim Y., alkol probleminin sıra yanı, annesinin başka biriyle ilişkisi yaşadığına dair yanlış bir düşünceye kapılarak evini ateşe verdi. Olayın gerçekleştiği sırada Kerime Y. evde bulunuyordu ve alevlerin fark edilmesi üzerine çevredeki kişinin hemen müdahale ederek anneyi evden çıkardı.

Yangın ve Sonrası

112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbarın ardından bölgede çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi yönlendirildi. Ancak Kerime Y. olay sırasında kalp krizi geçirerek tedavi altına alındı. Selim Y. ise polis ekipleri gözaltına alınıp çıkarıldı ve mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İddianamedeki Detaylar

İddianamede, şüphelinin sık sık alkol kullandığı ve alkolün içeriğinin agresif bir tavır sergilediği belirtildi. Selim Y., ayrıldığı bir dönemde, ablası Selime B.'yi ailenin evden alma paketi paketi ve "Gelin alın annenizi buradan yoksa onu geberteceğim" gibi tehditkar ifadelerde bulunuyor.

Ayrıca olay günü saat 22.15 sıralarında, annesinin evde olup olmadığı biliniyorken, kendi evi ve annesinin evinde benzin dökerek ateşe çıkıyor. Yangın söndürülmeye çalışılırken, Selim Y. elindeki sopa ile itfaiye ekiplerinin müdahalesine engel olmaya çalıştı, hatta parlamanın daha da büyümesine neden olmak amacıyla girişte bulunan motosikleti de ateşe verdi. Yapılan testlerde Selim Y.'nin saat 00.03'ten 1.75 promil ayrılmış olduğu tespit edilmiştir.

Bu olay, toplumdaki aile içi gelirleri, alkol bolluğunun ve bunların tehlikelerini bir kez daha gözlerin önüne serdi. Yargılama süreci, hem sanığın hem de mağduriyetin durumu açısından büyük bir önem taşıyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
187 Kez Görüntülendi.
GÖLCÜK'TE DRAMATİK OLAY! GENÇ KIZ 4. KATTAN DÜŞTÜ
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
DOLANDIRICILIK VE SAHTECİLİK SUÇLUSU YAKALANDI
KOCAELİ
13 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR, KİRAZLIYALI'DA DURAK CEBİ İNŞA EDİYOR
KÖRFEZ
11 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN SÖĞÜT, EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ'NDE EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
DERİNCE
9 Kez Görüntülendi.
DERİNCE BELEDİYESİ YEREL SERA KURDU
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE HIRSIZLIK SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
SPOR
19 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği SK U15 Takımı Türkiye Şampiyonasına Hazır!
DERİNCE
67 Kez Görüntülendi.
Derince Belediyesi, DERTAŞ Tesisleri'nde Ayran Üretimine Başlıyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Trafik Cezalarında Rekor Artış! Devlet kasasına 100 milyar TL'yi aşkın gelir
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
DNA Günü Gençleri Bilimin İzinde Buluşturdu.