Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

TTB MONTAJLARININ 30 NİSAN 2025 TARİHİNE KADAR YAPMALARI GEREKİYOR

Sıfır araçlara TTB montajlarının ve akaryakıt satışlarının dijital olarak kayıt yerinde güçlüyle sektördeki şeffaflık artırılacak.

Sıfır araçlara TTB montajlarının ve akaryakıt satışlarının dijital olarak kayıt yerinde güçlüyle sektördeki şeffaflık artırılacak. Türkiye'nin gerçekleşmesini sağlayan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) ile etkinliklere TTB montajları ve akaryakıt istasyonlarına donanım montajları devam ediyor. UTTS kapsamında, tüm araçlara katılanlar arasında TTB montajlarını yaptırmak zorunlu hale getirildi ve bu sayede kayıt dışı ekonomi ile mücadele edilecek.

UTTS uygulama genel tebliği çerçeveleri, taşıtların TTB montajlarını en geç 30 Nisan 2025 tarihine kadar yapmaları gerekiyor. UTTS sayesinde, yakıt alımı sırasında plaka bilgileri otomatik olarak sisteme aktarılacak ve usulsüz belge düzenlemelerinin önüne geçilecek. Vergi mükelleflerinin belirtilen tarihler arasında UTTS'ye kayıt olması önem taşıyor çünkü sistem dışında kalan araç sahipleri akaryakıt harcamalarını vergi gideri olarak gösteremeyecekler.

UTTS dosyası vergi kayıplarının önüne geçilmesi hedefleniyor ve milyarlarca liralık vergi kaybının engellenmesi amaçlanıyor. Tüm Üyelerin utts.gov.tr ​​adresindeki gerekli işlemleri yaparak uygun montaj seçeneği seçimleri ve 30 Nisan2025 tarihine kadar TTB montajlarını tamamlamaları gerekiyor. Bu sistem sayesinde Türkiye'de vergi kaçakçılığı ile mücadele edilerek daha şeffaf bir akaryakıt sektörü hedefleniyor.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
KOTO Başkanı Necmi Bulut Mısır’da İş Birliği Protokolüne İmza Attı
ASAYİŞ
77 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Banka Kartı Dolandırıcılığından Aranan Şahıs Tutuklandı
ASAYİŞ
6 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Kaçak Makaron Operasyonunda 1 Kişi Gözaltında
SİYASET
7 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Türkkan,TBMM’de VakıfBank Personel Vakıfları İçin Soru Önergesi Verdi
KOCAELİ
15 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den Körfez’de Yol Konforunu Artıran Çalışma
EKONOMİ
79 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Ticaret Odası’ndan Girişimcilere KOSGEB Destekleri Bilgilendirmesi
KOCAELİ
32 Kez Görüntülendi.
ORC Anketinde Kocaeli’de Başkan Büyükakın'ın Oy Kaybı Dikkat Çekti
BAŞİSKELE
6 Kez Görüntülendi.
Başiskele’de Başkan Özlü, Üstyapı Çalışmalarını Hız Kesmeden Sürdürüyor
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
Gebze’de Kasten Yaralama Olayında Şüpheli Tutuklandı
KÖRFEZ
8 Kez Görüntülendi.
Körfez Belediyesi’nden Çocuklara Ara Tatil Şenliği