Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TARIMA DESTEKLE ÜRETİCİNİN YANINDA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarıma destekle üreticinin yanında olmaya devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarıma destekle üreticinin yanında olmaya devam ediyor. Bu yıl da meyve yetiştiricilerine yönelik destek paketini sürdüren Büyükşehir, yüzde 50 hibeli15-15-15 kompoze gübre desteği sunacak. Trabzon hurması, ceviz, erik, elma, ayva, armut, çilek, kivi, üzüm gibi meyve çeşitlerini yetiştiren alternatifler ayrılmayı kolaylaştırmayı başarıyor Büyükşehir, destekli üretimi desteklemeye devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, uzlaşma kalkınmasını teşvik ediyor ve çiftçilerin gelir düzeylerini artırmak için bütçeyi kısıtlamaya devam ediyor. Mazot, gübre, meyve fidanı, arı yemi, yem bitkisi tohumu, topraksız tarım, ekipman temini ve modern sera kurulumu gibi birçok destekle çiftçilerin yanında olan Büyükşehir, meyve yetiştiricilerine gübre desteği sunarak bunların yanında olmaya devam ediyor.

Kocaeli genelinde genel proje kapsamındayve yetiştiricilerine yüzde 50 hibeli15-15-15 kompoze gübre desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, yerel olarak mali paylaşmayı hafifletmeye ve verimli bir şekilde kırma üretiminin arttırılmasına katkı sağlıyor. Üreticilerin, güncel Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgeleriyle başvuru merkezlerine kayıt olması gerekiyor. Bu ürünle anlaşmayla üretimin bütçelenmesi ve diğer kazançlarının sağlanması hedefleniyor

BAŞVURU MERKEZLERİ NERELER?

Gübre desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerden talepler alınmaya başlandı. İzmit, Derince, Körfez, Başiskele, Kartepe ve Gölcük ilçelerindeki çiftçiler müracaatlarını Büyükşehir Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Hizmet Binası’nda 8-11 Nisan tarihleri arasında, Gebze, Dilovası, Darıca ve Çayırova ilçesindeki üreticiler ise 10-11 Nisan tarihlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Hizmet binasında gerçekleştirebilecek. Kandıra ilçesindeki çiftçiler Kandıra Belediyesi Yeni Hizmet Binasında 8-11 Nisan tarihleri arasında başvuruda bulunacakken, Karamürsel ilçesindeki üreticiler de müracaatlarını Karamürsel KO-MEK binasında 10-11 Nisan’da yapabilecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
101 Kez Görüntülendi.
Aile Eğitimi, Konferansı İzmit'te
ASAYİŞ
23 Kez Görüntülendi.
Operasyonda, M.Ö. İsimli şahıs yakalandı
ASAYİŞ
14 Kez Görüntülendi.
Kocaeli'de Dolandırıcılık Suçundan Aranan ZYE  Yakalandı
SİYASET
30 Kez Görüntülendi.
Yeniden Refah Partisi, Türkiye Genelinde Üye Kaydı Rekorunu Kırdı
KÖRFEZ
161 Kez Görüntülendi.
Körfez Belediye Başkanı Söğüt, Kent Konseyi Başkanını Tebrik Etti
ASAYİŞ
481 Kez Görüntülendi.
Kocaeli'de Aranan Şahıs Yakalandı!
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
17. Sekapark, Altın Kemer Yağlı Güreşlerinde Geri Sayım 
ASAYİŞ
23 Kez Görüntülendi.
Cinsel İstismar Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
234 Kez Görüntülendi.
GEBZE'DE, KARPUZ YÜKLÜ TIR DEVRİLDİ
GÜNDEM
25 Kez Görüntülendi.
KABAKOZ'DA, KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLADI