Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Kocaeli Müteahhitlerinden Kentsel Dönüşüme Tam Destek

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın 7 ilçe ve 14 bölgede 5.000 bağımsız bölüm için başlatmayı planladığı kentsel dönüşüm hamlesine destek


Kocaeli Müteahhitler Birliği, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın 7 ilçe ve 14 bölgede 5.000 bağımsız bölüm için başlatmayı planladığı kentsel dönüşüm hamlesine destek vermek amacıyla “Kentsel Dönüşüm ve Sektörel Değerlendirme” başlıklı toplantı düzenledi. Başiskele Kızılkaya Restoran’da gerçekleşen toplantıya, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç ve Kent Konut A.Ş. Genel Müdürü Erhan Coşan konuk konuşmacı olarak katıldı.
 

 Başkan Keleş: “Güvenli ve Yaşanabilir Kentler İnşa Etmeliyiz”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, kentsel dönüşümün Kocaeli’nin geleceği açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. “Deprem güvenliği, çağdaş yaşam standartları ve sürdürülebilir kentleşme hedefleri doğrultusunda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye kararlıyız” diyen Keleş, müteahhitlerin sadece bina değil, güven ve yaşam kalitesi inşa ettiğini ifade etti.

 

 Sektörel Sorunlar ve Ekonomik Etkiler Masaya Yatırıldı
Keleş, konuşmasında inşaat sektörünün karşılaştığı temel sorunlara da dikkat çekti. Artan maliyetler, yüksek faiz oranları, finansmana erişim zorlukları ve arsa maliyetleri gibi konuların sektörde daralmaya yol açtığını belirtti. “İnşaat sektörü, ekonominin en yüksek çarpan etkisine sahip alanıdır. Bu nedenle kamusal desteklerin artırılması ve kredi mekanizmalarının kolaylaştırılması büyük önem taşıyor” dedi.

 

 Kamu-Özel İş Birliğiyle Dönüşümde Hızlanma Hedefi
Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, kamu-özel sektör iş birliğinin kentsel dönüşüm sürecinde belirleyici rol oynadığını vurguladı. Toplantıda faiz oranları, finansman modelleri ve ortak yürütülecek projeler üzerine görüş alışverişi yapıldı. Kent Konut ve Kocaeli Müteahhitler Birliği iş birliğiyle yıl sonuna kadar projelerin hızlandırılması ve koordineli ilerleme hedeflendi.

 

 Dünya Bankası Destekli Finansmanla Güvenli Yapılar
Kent Konut Genel Müdürü Erhan Coşan, dönüşüm projelerinin Dünya Bankası destekli özel kaynak paketiyle finanse edileceğini açıkladı. İlk etapta 7 ilçe ve 14 bölgede toplam 5.000 bağımsız birimin dönüşümünün başlayacağı, %0,69 sabit faiz oranı ve 180 ay vadeyle 2,5 milyon TL’ye kadar kredi desteği sağlanacağı belirtildi. Kocaeli Müteahhitler Birliği, bu tür istişare toplantılarının düzenli olarak devam edeceğini ve kentte güvenli yapılaşma için sürekli diyalog ortamı oluşturulacağını duyurdu.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
DERİNCE
15 Kez Görüntülendi.
Derince’de Fidanlar Umutla Toprakla Buluştu
KÖRFEZ
5 Kez Görüntülendi.
Körfez Belediyesi’nden Üniversite Gençlerine Eğitim Desteği
KOCAELİ
9 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Müteahhitlerinden Kentsel Dönüşüme Tam Destek
YAŞAM
37 Kez Görüntülendi.
Cevriye Avcı ve Özcan Sevinç Hayatlarını Birleştirdi
KOCAELİ
53 Kez Görüntülendi.
“4 Mevsim Kocaeli” Fotoğraf Yarışması Başvuruları Sürüyor
GÜNDEM
9 Kez Görüntülendi.
GTÜ Akademisyenlerine Cumhurbaşkanından Bilimsel Onur Ödülü
ASAYİŞ
13 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Dernek Binasında Kumar Operasyonu
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Emniyeti’nden Göçmen Kaçakçılığına Darbe
KÖRFEZ
23 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt Mimar Sinan Mahallesi’nde Altyapı Çalışmalarını İnceledi
KÜLTÜR
13 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Tanıtım Atağıyla 15 Milyon Kişiye Ulaştı