Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Merkez Bankası Faiz İndirimine Gitti: Politika Faizi Yüzde 39,5’e Çekildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 23 Ekim 2025 tarihinde gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini 100 baz puan indirdi


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 23 Ekim 2025 tarihinde gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 40,5’ten yüzde 39,5’e düşürdü. Karar, ekonomideki son gelişmeler ve enflasyon eğilimleri dikkate alınarak alındı. TCMB, faiz indirimleriyle birlikte para politikasında sadeleşme sürecini sürdürmeyi hedefliyor.
 

Piyasalarda Karar Yakından Takip Edildi
Faiz indirimi kararı, yatırımcılar ve piyasa aktörleri tarafından dikkatle izlendi. Ekonomistlerin büyük bölümü, TCMB’nin bu toplantıda 100 baz puanlık bir indirim yapmasını bekliyordu. Kararın ardından döviz kurları, altın ve borsa gibi finansal göstergelerde dalgalanmalar yaşandı.
Enflasyon ve Talep Dengesi Kararda Etkili Oldu

 

TCMB’nin karar metninde, eylül ayında enflasyonun ana eğiliminde yükseliş gözlendiği, ancak talep koşullarının dezenflasyonist düzeyde seyrettiği belirtildi. Merkez Bankası, dezenflasyon sürecinin yavaşladığına dikkat çekerek, fiyat istikrarını sağlamak amacıyla politika araçlarını kararlılıkla kullanmaya devam edeceğini vurguladı.
 

Faiz İndirimi Ekonomik Beklentileri Nasıl Etkileyecek?
Uzmanlar, faiz indiriminin kredi maliyetleri ve tüketici harcamaları üzerinde etkili olabileceğini belirtiyor. TCMB’nin yıl sonuna kadar izleyeceği para politikası, hem iç talep hem de enflasyon görünümü açısından kritik önem taşıyor. Önümüzdeki dönemde alınacak kararlar, ekonomik dengelerin yeniden şekillenmesinde belirleyici olacak.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
45 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de, Narkotik Operasyonları: 14 Tutuklama
ASAYİŞ
37 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Cinayete Teşebbüs Soruşturması: 2 Tutuklama
KÖRFEZ
21 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt, Mahalle Ziyaretlerini Sürdürüyor
ASAYİŞ
18 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Çocukların Güvenliği İçin Denetimler
KÖRFEZ
46 Kez Görüntülendi.
Körfez Belediyesi’nden, Çocuklara Eğlenceli Gösteri
KÖRFEZ
33 Kez Görüntülendi.
Körfez Esnafı  Başkanı, Yahya Öztürk'le  Devam
KOCAELİ
15 Kez Görüntülendi.
 OYAK Çimento’dan, Arama ve Kurtarma Ekibi
ASAYİŞ
18 Kez Görüntülendi.
 Kandıra’da Bıçaklı Yaralama Olayı: Şüpheli Tutuklandı
KOCAELİ
97 Kez Görüntülendi.
Körfezray’da Yahyakaptan İstasyonu Çalışmaları Başladı
ASAYİŞ
75 Kez Görüntülendi.
8 İlde Yasa Dışı Bahis Operasyonu: 37 Gözaltı