Okul Çevrelerinde Kontrol
29 Aralık 2025 günü Karamürsel ilçesinde yapılan “Güvenli Okul” uygulaması kapsamında 10 okul ve çevresi polis ekiplerince denetlendi. Öğrencilerin güvenli eğitim ortamında bulunması için gerçekleştirilen uygulama, ilçe genelinde dikkatle yürütüldü.
Şahıs ve Araç Denetimleri
Denetimlerde toplam 95 şahıs, 15 araç ve 5 umuma açık yer kontrol edildi. Yapılan incelemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı bildirildi. Emniyet yetkilileri, uygulamanın öğrencilerin huzurlu bir şekilde eğitim alabilmesi için düzenlendiğini belirtti.
Olumsuzluk Tespit Edilmedi
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, denetimlerde güvenlik açısından herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını açıkladı. Yetkililer, bu tür uygulamaların öğrencilerin ve velilerin güven duygusunu pekiştirdiğini ifade etti.
Kararlılık Vurgusu
Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Çocuklarımızın güvenli eğitim ortamını sağlamak amacıyla uygulamalarımız ilimiz genelinde kararlılıkla devam edecektir” denildi. Yetkililer, benzer denetimlerin farklı ilçelerde de sürdürüleceğini vurguladı.