Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Körfez AKP’nin listesi kriz yarattı

Ak Parti Körfez Belediye Meclis üyeleri listesi açıklandı, kriz tavan yaptı. Bir çok istifa ve geri çekilme beraberinde yaşandı.

 . Meclis üyeliği beklentileri olan Engin Koyun, Zafer Kurt, Turgut Caferoğlu ve Muammer Eren istifa edenler arasında. Mete Bilgin, Türkay Kaya, Yusuf Eryarsoy ve Adem İvak’ın ise meclis üyesi adaylığını çektikleri iddia ediliyor. Bilgin ve Eryarsoy’un halen ikna edilebileceği söylenirken diğer adaylar dosyasını geri aldı.

Ak Parti Körfez sıkıntıda

Ak Parti Körfez’de meclis listesi açıklanır açıklanmaz yeni bir kriz başladı. Yerlerinden memnun olmayan adaylar ile beklentileri karşılanmayan isimlerin istifaları ve ger çekilmeleri parti teşkilatını sıkıntıya soktu. Mahmut Civelek’in istifa ettiği söylenen Engin Koyun ile görüşmeler yaptığı ve ikna çabasında olduğu söyleniyor. Bununla birlikte İsmail Baran’ın en yakınındaki isimlerden olan Mete Bilgin’in de listedeki altıncı sırasını beğenmediği ve geri çekildiği konuşuluyor. Bilgin’in de ikna edileceği ve gönlünün alınacağı partiye yakın kaynaklarca iddia ediliyor. Özellikle Turgut Caferoğlu’nun başını çektiği Karslıların ise istifalarını sunacakları gelen bilgiler arasında. Turgut Caferoğlu’nun listeden çıkarıldığı ve bunu bir tepki olarak algıladığı için dernek yönetiminde bulunan 480 kişiyle istifa ettiği söyleniyor.

Listelerdeki değişiklik krizin baş sebebi gösteriliyor

Özellikle Engin Koyun’un istifasında ilgi çekici gelişmeler yaşanıyor. Başkan adaylarının açıklanmasının ardından Engin Koyun’a istifa ederek aday olan ilçe başkanlarının meclis listelerine konulacağı yönünde söz verildiği ve bu söz yerine getirilmediği için istifa ettiği iddia ediliyor. Koyun’un bu söz yerine getirilmediği için istifa etmesi ise parti içinde ve kamuoyunda büyük şaşkınlık yarattı.

En ilgi çekici olaylardan biri de Mete Bilgin’in geri çekildiği haberi oldu. Kamuoyu Mete Bilgin’i İsmail Baran’ın en yakınındaki isim olarak tanıdı. Bilgin altıncı sıradaki yerini beğenmeyerek geri çekildi haberleri de şaşkınlık yaratan bir başka konu oldu. Bilgin’in geri çekilmesi ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmazken iddialar hala kamuoyunu meşgul ediyor.

Partiye yakın çevreler Körfez teşkilatı tarafından hazırlanan listeler üzerindeki değişikliğin krizin en önemli sebebi olduğu konusunda hem fikir. Son hazırlanan listede özellikle önemli yer değişikliklerinin yapılması da krizin bir diğer sebebi olarak gösteriliyor.

İddialar ile ilgili Körfez Ak Parti İlçe Teşkilatı’nın nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu. Teşkilat yönetiminin izleyeceği stratejinin çok önemli olduğu belirtiliyor. 

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Körfezli 12 Yıl Önce

Bu haberde adı geçen Mete Bilgin'in Baran'ın en yakınında olan kişi olduğu doğrudur. Ancak, adaylığını geri çekmesinin sebebi yerini beğenmemek değil, Baran'ın yanında olan diğer 2 arkadaşının listelere konmamasından dolayıdır. Bunu bütün Körfez bilmektedir, lütfen yanlış aksettirmeyin.

Daha Fazla Haber
KOCAELİ
10 Kez Görüntülendi.
 Kar ve Yağmur Barajlara Can Suyu Oldu
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
Gebze’de, Kumar Operasyonu
SİYASET
65 Kez Görüntülendi.
Saadet Partisi'nden Ekonomiye ve Teşkilata Vurgu
BAŞİSKELE
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Özlü Esnaf ve Vatandaşla Buluşuyor
KÖRFEZ
37 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Sarıkamış Şehitleri İçin Anma Yürüyüşü
DERİNCE
16 Kez Görüntülendi.
DERTAŞ Derince’de Taşköprü Satış Noktaları 9’a Yükseldi
ASAYİŞ
65 Kez Görüntülendi.
Derince’de Aranan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Bonzai Operasyonu: 1 Gözaltı
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de İşletmelere İtfaiye Raporu Zorunluluğu
KOCAELİ
10 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Kar Yağışı Nedeniyle Eğitime Ara Verildi