Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Yarımca Köprülü Kavşak çalışmaları hızla ilerliyor

Körfez Yarımca Seramik Caddesi üzerinde başlayan köprülü kavşak çalışması hızla ilerliyor

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez Tüpraş Kavşağı’nda yaptığı çalışmayla sanayi tesislerinin D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu’na bağlantılarında yaşanan 20 yıllık ulaşım sorununu sanayicilerin de katkısıyla çözmüştü. Büyükşehir, bu kez Yarımca Limanı’ndan gelen araçların D-100 Karayolu’na bağlantısını sağlamak amacıyla ikinci büyük adımı atıyor. 

 

YEREL TRAFİĞİ RAHATLATMAK İÇİN

Büyükşehir, sanayi tesislerinden ve limanlardan çıkan araçların, D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu’na bağlantılarında yaşanan ulaşım sorununu çözmek ve yerel trafiğin rahatlaması amacıyla köprülü kavşaklarda bulunan eksik imalatları tamamlamak için düğmeye bastı.

 

SERAMİK CADDESİ’NE BAĞLANTI

İhalesi gerçekleştirilen ve yüklenici firmaya teslim edilen iş kapsamında yük limanlarının getireceği ek trafik yükünü hafifletmek amacıyla Körfez otoyol kavşağına İstanbul yönünde 500 m mesafede 2x1 yol özelliğinde köprülü kavşak yapılacak. Kavşaktan, 400 m uzunluğunda 2x2 yol özelliğinde genişletilecek olan Seramik Caddesi’nin D-100 Karayolu Ankara istikametine de bağlantı sağlanacak.

 

TÜPRAŞ KAVŞAĞI’NA ALT GEÇİT

Otoyol Körfez gişe çıkışında Tüpraş Kavşağı’nın eksik imalatları da tamamlanacak. Bu kapsamda bir adet alt geçit köprüsü inşa edilerek Yarımca’dan gelen araçların döküm kavşağına bağlantıları yapılacak. Yarımca Kavşağı ve Tüpraş Kavşağı’nda 2 bin 100 metre uzunluğunda yolda 11 bin 500 ton asfalt kullanılacak. Bin 500 metre uzunluğunda bordür, 2 bin metrekarelik kaldırım imalatı da gerçekleştirilecek.

 

GİRİŞ ÇIKIŞLAR KOLAYLAŞACAK

D-100 Karayolu’nun Ankara yönünden gelen araçlar Tüpraş Kavşağı’nı kullanarak yan yola girecek. Araçlar buradan da Yarımca Köprülü Kavşağı’na bağlanabilecekler. Otoyoldan gelen araçlarda daire şeklindeki Tüpraş Kavşağı’nda tam bir dönüş yaparak yan yola girecek ve Yarımca Kavşağı’na ulaşacak. Yan yol Yarımca Kavşağı’na hem giriş hem de çıkış için kullanılacak. Yarımca Limanı’ndan çıkan otoyola ve D-100 Karayolu’nun Ankara yönüne gitmek isteyen araçlar da köprüye girmeden sağdan yan yola saparak ulaşımlarını sağlayacak.

 

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
DERİNCE
48 Kez Görüntülendi.
Derince’de Cumhuriyet Coşkusu: 102. Yıl Kutlamaları Yoğun Katılımla Gerçekleşti
SİYASET
20 Kez Görüntülendi.
Sarıdoğan’dan Gebze’deki Bina Çökmesine Sert Tepki: “Bir Aile Yok Oldu”
ASAYİŞ
72 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 6 Yıl Hapis Cezasıyla Aranan Şahıs Yakalandı
KOCAELİ
113 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Ulaşımda Yeni Dönem: Mevzuat Revizyonu İçin Çalıştay Düzenlendi
KÖRFEZ
12 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Cumhuriyet Kutlamaları İptal Edildi: Gebze’deki Acı Olay Etkili Oldu
GEBZE
10 Kez Görüntülendi.
Gebze’de Bina Çöktü: Ekipler Enkaz Altındaki Vatandaşlara Ulaşmak İçin Seferber Oldu
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
81 Kez Görüntülendi.
KEDFE’de Dayanışma Nöbeti: Alican Kazgan, federasyon binasını ziyaret etti
EKONOMİ
19 Kez Görüntülendi.
Kordsa’dan Küresel Rekabete Odaklı Yeni Dönem
KOCAELİ
59 Kez Görüntülendi.
KO-MEK’ten Arıcılıkla Üretime Yeni Bir Katkı
KOCAELİ
6 Kez Görüntülendi.
Yuvacık ve Namazgah Barajlarında Su Seviyesi Kritik Düzeyde