Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Mehmet Ellibeş'den Duygulandıran ziyaret

Bundan tam 56 yıl önce Körfezde yaşanan elim Deniz kazası geride bıraktığı acıyla yıllar geçse de bir türlü unutulmuyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda Gölcük Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 1 Mart Üsküdar Şehitleri anma töreni ile Şehitler bir kez daha anılacaklar.

 Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Bu büyük deniz kazasından kurtulan Ayla Suluöz ve Hikmet Ağaçkoparan, Değirmendere’de evlerinde ziyaret etti. Gölcük Belediye Başkan'ı Mehmet Ellibeş'in yapmış olduğu bu ziyaretten oldukça memnun kalan Ayla Suluöz ve Hikmet Ağaçkoparan, Başkan Ellibeş’in yaptığı bu duygulandıran ziyaretinden dolayı teşekkür ettiler.

 

Başkan Ellibeş yaptığı ziyaretlerde bundan tam 56 yıl öncesine geri dönen Suluöz  yaşanan bu büyük deniz kazasının sebebinin yolcuların aşırı yoğunluğundan kaynaklandığını belirtti. 56 yıl önce batan Üsküdar Vapuru'ndan sağ kurtulan Hikmet Ağaçkoparan , yaptığı açıklamada, okuldan çıktıktan sonra iskeleye gittiğini belirterek, vapurun fırtına dolayısıyla kalkması gereken saatten 7 dakika erken hareket ettiğini anlattı. Seka açıklarına geldiklerinde vapurun alt kısmındaki camların kırıldığını ifade eden Ağaçkoparan, daha sonra yolcuların can yeleklerini giydiğini bildirdi.

 

Ağaçkoparan, büyük bir patlamanın ardından kaptan köşkünün yıkıldığını dile getirerek, Vapur sol tarafa meyilli olarak suya gömüldü. Kaptan köşkünün koptuğu yerden dalarak suyun üzerine çıktım. Benimle 3 kişi daha vardı, bizi bir denizaltı aldı. Ne olduğunu ertesi gün anladık. Her tarafta cenaze kalkıyor. Okula gidince sınıfların yarısı boştu şeklinde konuştu.

 

Başkan Ellibeş yaptığı ziyaretlerin sonunda Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın dedi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KÖRFEZ
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt: “Zor Olsa da Körfez İçin Değer”
GÖLCÜK
14 Kez Görüntülendi.
Gölcük’te Osmanlı Mirası Gün Yüzüne Çıkıyor
ASAYİŞ
11 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Günübirlik Ev ve Araç Kiralama Denetimi Gerçekleştirildi
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
8 Yıldır Aranan Hükümlü Kocaeli’de Yakalandı
KÖRFEZ
6 Kez Görüntülendi.
Minik Yetenekler Körfez'de Zafer Bayramı Coşkusuyla Sahada
ASAYİŞ
35 Kez Görüntülendi.
Gölcük’teki Hırsızlık Olayı İstanbul’da Çözüldü
KOCAELİ
9 Kez Görüntülendi.
İzmit’in Kalbi Temizlendi, Göl Yeniden Hayat Buldu
KÖRFEZ
8 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Zabıta Eş Zamanlı Denetimlerle Sahada
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
42 Kocaeli Tanıtım Etkinliği Bilişim Vadisi’nde Gerçekleşti
ASAYİŞ
114 Kez Görüntülendi.
Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Şahıs İzmit’te Yakalandı