Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Tarih aydınlanıyor

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin tarihi yapılarında gerçekleştirdiği aydınlatmalarla dikkat çekiyor

 Kentin tarihi mirasına sahip çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu alanda yeniliklerini sürdürmeye devam ediyor. Tarihin güzellikleri yapılan aydınlatmayla artık gece de görülebiliyor.

11 YILDA 79 YILIN DÖRT KATI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “Tarihin Dönüşümü” için adeta seferberlik başlattı. Kocaeli’nde 79 yılda 17 adet restorasyon yapılırken, son 11 yılda yapılan ve bu rakamın 4 katı olan 65 adet restorasyon büyük dönüşümün somut göstergesi olarak dikkat çekiyor.

IŞIKLANDIRMA SİSTEMİ

Kocaeli’nin her karışında tarihin izlerini araştıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gün yüzüne çıkardığı eserleri de layığıyla sergiliyor. Tarihin sadece gündüz değil, gece de güzel görünmesi için çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarihi mekânların çevresine led aydınlatma sistemi kurdu.  Eski Vali Konağı, Orhan Camii ve Yeni Cuma Camii gibi birçok tarihi hazinenin çevresi görsel aydınlatma sistemiyle kuşatıldı.

GECELERİ GÖRSEL ŞÖLEN

Çevre düzenlemesi ve modern led aydınlatma sistemleri sayesinde gece bile görsel şölen sunan mekanlarla şehrin tarihi dokusuna dikkat çekiliyor. Led aydınlatmalar tarihi mirasın bulunduğu alanlara canlılık katıyor. Aydınlatmaların genelinde nostaljik bir ortam yaratmak için güneş sarısı renkler kullanılıyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
187 Kez Görüntülendi.
GÖLCÜK'TE DRAMATİK OLAY! GENÇ KIZ 4. KATTAN DÜŞTÜ
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
DOLANDIRICILIK VE SAHTECİLİK SUÇLUSU YAKALANDI
KOCAELİ
13 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR, KİRAZLIYALI'DA DURAK CEBİ İNŞA EDİYOR
KÖRFEZ
11 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN SÖĞÜT, EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ'NDE EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
DERİNCE
9 Kez Görüntülendi.
DERİNCE BELEDİYESİ YEREL SERA KURDU
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE HIRSIZLIK SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
SPOR
19 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği SK U15 Takımı Türkiye Şampiyonasına Hazır!
DERİNCE
67 Kez Görüntülendi.
Derince Belediyesi, DERTAŞ Tesisleri'nde Ayran Üretimine Başlıyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Trafik Cezalarında Rekor Artış! Devlet kasasına 100 milyar TL'yi aşkın gelir
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
DNA Günü Gençleri Bilimin İzinde Buluşturdu.