Kategoriler

SÖZ KOCAELİ

Kocaeli'de gazetecilerden polise suç duyurusu

Kocaeli'de bir grup gazeteci, Soma'daki maden faciasını protesto olaylarını takip ederken polis tarafından darp edildikleri gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu

 Kocaeli'de bir grup gazeteci, Soma'daki maden faciasını protesto olaylarını takip ettikleri sırada polis ekiplerince darbedildikleri gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, savcılığa suç duyurusu dilekçesini veren grup adına açıklama yapan gazetecilerden Uğur Enç, kent kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgi alabilmesi için alanlarda görev yaparken, polis tarafından darp edildiklerini söyledi.

Fotoğraf çekmelerinin engellenerek darbedildiklerini ve ağır ithamlarla karşılaştıklarını ifade eden Enç, şunları kaydetti:

"Meslektaşlarımıza plastik mermi atan silahlar doğrultuldu, tehdit edildik, yerlerde sürüklendik. Üstelik bu davranışları sade polisler değil, polis amirleri de sergiledi. Çevik kuvvet ekiplerinin başında yer alan yetkili, basın mensuplarına 'önümüzde yürümeyin', 'Biz sizin ne olduğunuzu iyi biliyoruz', 'Hepiniz aynı kuruma çalışıyorsunuz' dedi." . 

Enç, darp sonucu vücutlarında morluklar oluşan meslektaşlarının hastanede darp raporu aldıklarını dile getirerek, "Basına karşı düşmanca bir tavır sergileyen ve basının görüntü almasını engellemek için copla, tekmeyle, yumrukla saldırmaktan çekinmeyen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü personeli hakkında suç duyurusunda bulunduk. Basın mensuplarına yapılan bu saldırıda kimin payı varsa yasalar önünde hesap verecektir" diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
EKONOMİ
168 Kez Görüntülendi.
KSO Başkanı Zeytinoğlu, cari denge verisine ilişkin açıklamada bulundu
ASAYİŞ
57 Kez Görüntülendi.
63 Düzensiz göçmen, yakalandı
KÖRFEZ
8 Kez Görüntülendi.
Körfez’de parklara, güvenlik kameraları yerleştiriliyor
EKONOMİ
82 Kez Görüntülendi.
Kamuda Tasarrufcuk Önlemlerinde,İtibardan Tasarruf Edilmedi
EKONOMİ
71 Kez Görüntülendi.
Kamuda tasarruf paketi açıklandı
ASAYİŞ
61 Kez Görüntülendi.
Otomobilde bulunan 3 kişi yaralandı
ASAYİŞ
3 Kez Görüntülendi.
3 Kişi bıçaklanarak yaralandı
GÜNDEM
4 Kez Görüntülendi.
SATSO’dan, KOTO 18. Meslek Komitesi’ne ziyaret
DERİNCE
5 Kez Görüntülendi.
Başkan Gökçe’den, Anneler Günü Ziyareti
KOCAELİ
46 Kez Görüntülendi.
72 farklı projeyle, Kocaeli’de tarıma destek olduk