Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Kartepe Belediyesi’nden sıcak yemek yardımı

Kartepe Belediyesi sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında ilçedeki ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmaya devam ediyor

  Kartepe Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü nezaretinde yanında yemek pişirecek kimsesi olmayan yaşlıların evlerine düzenli olarak sıcak yemek götürülerek vatandaşların hayati kabul edilen ihtiyaçları karşılanıyor.

“Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” hadisinden hareket eden Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ev ziyaretlerinde karşılaştığı evde yemek pişirecek kimsesi olmayan yaşlıların boğazından sıcak bir çorba geçmesi için tespit edilen kişilere düzenli olarak günlük yemek dağıtımı uygulamasını başlattı. Kartepe Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen uygulama ile ilçe genelinde tespit edilen 17 eve düzenli olarak iki öğün sıcak yemek götürülüyor. Sosyal İşler Müdürlüğü nezaretinde gerçekleşen ve takdir gören bu uygulama ile Eylül ayında 525 öğün yemek dağıtımı gerçekleştirildi.

Bu projeyi çok önemsediğini ifade eden Başkan Üzülmez, “Yeni uygulamaya başladığımız sıcak yemek yardımı projemizle, Kartepe’de bu anlamda ihtiyaç sahibi olan her bir hemşerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Bir gün her birimizin ihtiyaç sahibi konumuna düşme ihtimali varken, bu duruma kayıtsız kalmak yerine imkanlarımızı seferber ederek bu hizmeti hayata geçirdik. İlgili müdürlüğümüzün tespit ve sosyal inceleme çalışmaları Kartepe genelinde devam ediyor. Tespit çalışması sona erdiğinde Kartepe sınırları içerisinde ikamet eden; hastalığından, yaşlılığından, kimsesi veya geliri olmadığından yemek yapamayan tüm gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşacağız. Yani kurduğumuz Sosyal Yardım Müdürlüğümüzün çalışmaları neticesinde, sistemli ve düzenli olarak yardım konularımız çeşitlenerek devam edecek” dedi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KOCAELİ
35 Kez Görüntülendi.
 Dijital Dünyada Kadın Güvenliği Kocaeli’de Masaya Yatırıldı
ASAYİŞ
9 Kez Görüntülendi.
Kandıra’da Aranan Hükümlü Operasyonla Yakalandı
ASAYİŞ
9 Kez Görüntülendi.
Dolandırıcılık Suçundan, Aranan Şahıs Körfez'de Yakalandı
KOCAELİ
9 Kez Görüntülendi.
Doğa Katliamına, 7 Milyon 478 Bin TL Ceza
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
HSK Kararnamesi ile Görev Yeri Değişiklikleri
İZMİT
15 Kez Görüntülendi.
İzmit Belediyesi’nden Gençlere Avrupa Fırsatları Semineri
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
Kaçakçılıkla Mücadelede Büyük Operasyon
KOCAELİ
10 Kez Görüntülendi.
Hayat Kimya’nın Trijenerasyon Tesisi İki Ödül Kazandı
KÖRFEZ
7 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Zabıta Gıda Denetimlerini Sıklaştırdı
GÜNDEM
43 Kez Görüntülendi.
GTÜ Akademik Birikimini Dijital Dünyaya Taşıyor