Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Körfez'e Engelli Yaşam Merkezi

Körfez Belediyesi Engelliler Haftası’nda Kent Konseyi Engelli Meclisi ile birlikte engellilere yeni bir mekan hediye etti. Engelli Yaşam Merkezi engelli şenliği ile açıldı

 Engelliler haftası nedeniyle Körfez Belediyesi’nin düzenlediği Engelliler Şenliğinin ardından Kent konseyi Engelli Yaşam Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen şenliğe Kaymakam, Belediye Başkanı İsmail baran, Büyükşehir Başkan Danışmanı Nermin Tol, engelliler ve engellilerin yakınları katıldı. Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nin olduğu meydanda açılan Engelli Yaşam Merkezi 120 metrekare büyüklüğünde ve engellilerin rahatlıkla ulaşacağı imkanlara sahip.

Engelliler Konfederasyonu Onursal Başkanı Salih Sezgin, engelli ailesi olmanın bir farklılık olduğunu belirtti. Engelliler haftasında engelli olmayı kutlamadıklarını belirten Sezgin, “Biz bu haftada bir farkındalık oluşturmamız gerekiyor. Eğer bu farkındalık olmazsa sorunların çözülmesi imkansızdır. Bize ah ile vah ile yaklaşmayın. Bize nasıl destek olacağınızı düşünerek yaklaşın. İstihdam ve kentlerde rahat gezme sıkıntılarımız var. Bugün Türkiye’de engelliler çok büyük kazanımlar elde etti. Engelli aileleri derneğimiz ile var olduğumuzu ortaya koyduk” dedi.

Engelliler haftası nedeniyle Körfez’de Engelli Yaşam merkezi açtıklarını belirten Belediye Başkanı İsmail Baran, “Engelli insan, insana şefkat göstermeyen inanmayan insanlardır. Bunun dışında engel yoktur. Allah hiçbir şeyi boş yaratmamıştır. Engelli olmayanların ders çıkarması için engelliler vardır. Engellilerimizin hayatını kolaylaştırmak için birçok çalışmaya imza attık. Tüm engellilerimizin belediyeye ulaşması, sokaklarda gezmesi için çalıştık. Sevgimizi, şefkatimizi, merhametimizi göstermek için özel kardeşlerimize ayrı özen göstereceğiz” dedi.

Körfez Kaymakamı Hasan Hüseyin Can, zihindeki engellerin kaldırılması ile engellilerin sorunlarının çözüleceğini belirtti. Devletin engellilere önemli destekler verdiğini belirten Can, “Engellilerimize maaş veriyoruz, eğer bakımı söz konusuysa yakınına da maaş veriyoruz. Kamu kurum ve kuruluşları engelli vatandaşların ulaşımı için fiziki mekanlarını ona göre donatıyorlar. Biz fiziki engelleri kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Belediyemiz bu konuda daha fazla çaba gösteriyor. Ben engelli kardeşlerimizin nasıl yaşadığını biliyorum. Engel tanımazsak, kendimizi eksik hissetmeyelim” dedi.

 

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
71 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 10 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Çocukların Güvenliği İçin Denetimler Yapıldı
SPOR
6 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği’nden Türkiye Şampiyonluğu
DERİNCE
7 Kez Görüntülendi.
Derince Kent Lokantası’nda Ramazan Boyunca Ücretsiz İftar
EKONOMİ
6 Kez Görüntülendi.
Trafikte Yeni Dönem: Ehliyet İptali ve Rekor Cezalar
ASAYİŞ
50 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 22 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
16 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Tutuklandı
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
TÜBİTAK Lise Araştırma Projeleri Yarışması Kapanış Programı Yapıldı
ASAYİŞ
39 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Dolandırıcılık Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
38 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 600 Bin Dal Makaron Ele Geçirildi