Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Türkkan Meclis'e giremedi

Dün yapılan seçimlerde MHP'nin ilimizden 2 milletvekili çıkarması bekleniyordu. Ancak yurtdışı oylarının da eklenmesiyle dengeler değişti.

7 Haziran seçimlerinin ilimizde resmi olmayhan sonuçlarına göre ilimizde milletvekilliği dağılımı son anda değişti. Yurtdışı ve gümrük kapılarında kullnaılna oyların sayımı tamamlandıktan sonra illere dağılımı yapıldı. Yurt dışı oylarından önemli pay alan HDP'nin Kocaeli 1'inci sıra adayı Ali Haydar Konca milletvekili meclise girmeye hak kazandı. MHP 2'nci sıra adayı Lütfü Türkkan ise meclise giremedi. Kocaeli'de dağılım AKP 6, CHP 3, MHP 1, HDP 1 şeklinde oldu.

İl genelindeki resmi olmayan ilk sonuçlara 2 vekil çıkartan MHP yurt dışı oylarının sayımından sonra 1 vekil kaybetti. Bu sonuçlara göre MHP'nin 2'nci sıra adayı Lütfü Türkkan meclise geremedi. Türkkan'ın yerine HDP 1'inci sıra adayı Ali Haydar Konca meclise girmeye hak kazandı. Bunun üzerine MHP'liler ve MHP 2. sıra adayı Lütfü Türkkan Kocaeli Adliyesi'ne giderek sonuçlara itiraz etmesi bekleniyor. MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü ise sandıklardan gelen mazbataları incelediklerini, evrakların tekrar gözden geçirildiğini vurgulayarak, "Bir şey bulursak, ona göre hareket edeceğiz. Seçim kuruluna itiraz edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

 

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
71 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 10 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Çocukların Güvenliği İçin Denetimler Yapıldı
SPOR
5 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği’nden Türkiye Şampiyonluğu
DERİNCE
6 Kez Görüntülendi.
Derince Kent Lokantası’nda Ramazan Boyunca Ücretsiz İftar
EKONOMİ
6 Kez Görüntülendi.
Trafikte Yeni Dönem: Ehliyet İptali ve Rekor Cezalar
ASAYİŞ
50 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 22 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
15 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Tutuklandı
GÜNDEM
13 Kez Görüntülendi.
TÜBİTAK Lise Araştırma Projeleri Yarışması Kapanış Programı Yapıldı
ASAYİŞ
39 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Dolandırıcılık Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
38 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 600 Bin Dal Makaron Ele Geçirildi