Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Körfez Ramazan’da Şenleniyor

Körfez Belediyesi, “Körfez’de Mahalleler Ramazan ile Şenleniyor” adlı programlarıyla bu sene de birbirinden farklı etkinliklerle Körfez halkına coşkulu bir Ramazan programı hazırladı.

Osmanlı kıyafetleriyle Ramazan ayının ruhunu yaşatan görevliler, Körfezlileri programlara davet etti.

Esnaflar ve Vatandaşlar Bilgilendirildi

Ramazan ayının gelmesiyle beraber, Körfez’de unutulmaya yüz tutmuş kültürler yaşatılmaya çalışılıyor. Körfez Belediyesi'nin Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında gerçekleştireceği Ramazan ayına özel 'Körfez'de Mahalleler Ramazanla Şenleniyor' adlı programını Körfez halkına duyuruyor. Osmanlı kıyafetli görevliler, ilçedeki tüm esnafları tek tek gezerek programlar hakkında bilgi veriyor. Ramazan ruhunun yaşatıldığı esnaf bilgilendirme programına ramazan davulcusu da eşlik ediyor.

Dolu Dolu Ramazan Programı

Hem çocuklara hem de büyüklere yönelik dolu dolu programda hazırlanan etkinliklerde ramazan ayı boyunca farklı mahallelerde iftar sofraları kurulacak. Körfez'deki tüm mahallelerde düzenlenecek iftar yemekleri ile aynı mahallede, aynı sokakta ya da aynı binada oturanlar, komşularıyla aynı sofrada iftar yapmanın hazzını yaşayacak. İftar programları, 19 Haziran Cuma akşamı Yavuz Sultan Selim Mahallesi Körfez Kent Konutlarında başlayacak.  Farklı günlerde farklı mahallelerde düzenlenen programlara ünlü isimler de eşlik edecek. Körfez halkı, nostaljik Ramazan eğlencelerini yaşama fırsatı bulurken Dursun Ali Erzincanlı, Ömer Karaoğlu ve Mehmet Beyazıt’ın da katılacağı programlarda Ramazanın manevi ikliminde, iftar sohbetlerinde buluşacak. İlçe halkı, Hafız Osman Şahin ile de Kuran ziyafetine doyacak. Ramazan ayı boyunca tüm iftarlarda fasıl ve tasavvuf müziği dinletileri gerçekleştirilecek. Çocuklara Osmanlı kıyafetli görevliler tarafından, horoz şekeri ve balon dağıtılacak. Hacivat-Karagöz, Aşuk-Maşuk, Nasrettin Hoca, animasyon gösterileri ve ramazana özel bir çok aktivite ile çocuklar güzel bir Ramazan yaşamanın sevincine ortak olacak.

Baran: “Hayırlı Ramazanlar Temenni Ediyorum”

Etkinlikler hakkında açıklama yapan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, "Öncelikle tüm İslam alemine ve değerli hemşerilerime şimdiden hayırlı ramazanlar temenni ediyorum. Körfez Belediyesi olarak on bir ayın sultanı Ramazan ayının manevi dokusuna uygun zengin kültürel bir dizi program hazırladık. Düzenlediğimiz etkinliklerle bir ramazan ayı boyunca yine vatandaşlarımızla birlikte olacağız. Ramazan'da Körfez'de hep birlikte programları icra edeceğiz. Körfez ilçesinde binlerce vatandaş aynı sofrada iftar açacak. İnanıyorum ki, biz kardeşliğimizi, huzurumuzu bu Ramazanda daha da pekiştireceğiz. Ramazan ayında Körfezimizde ilahiler, Kuran ziyafeti, fasıl müziği, şiirler ve söyleşilerle vatandaşlarımıza güzel bir Ramazan geçirmelerini sağlayacağız." dedi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KÖRFEZ
9 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt: “Zor Olsa da Körfez İçin Değer”
GÖLCÜK
18 Kez Görüntülendi.
Gölcük’te Osmanlı Mirası Gün Yüzüne Çıkıyor
ASAYİŞ
14 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Günübirlik Ev ve Araç Kiralama Denetimi Gerçekleştirildi
ASAYİŞ
12 Kez Görüntülendi.
8 Yıldır Aranan Hükümlü Kocaeli’de Yakalandı
KÖRFEZ
7 Kez Görüntülendi.
Minik Yetenekler Körfez'de Zafer Bayramı Coşkusuyla Sahada
ASAYİŞ
38 Kez Görüntülendi.
Gölcük’teki Hırsızlık Olayı İstanbul’da Çözüldü
KOCAELİ
10 Kez Görüntülendi.
İzmit’in Kalbi Temizlendi, Göl Yeniden Hayat Buldu
KÖRFEZ
8 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Zabıta Eş Zamanlı Denetimlerle Sahada
GÜNDEM
15 Kez Görüntülendi.
42 Kocaeli Tanıtım Etkinliği Bilişim Vadisi’nde Gerçekleşti
ASAYİŞ
114 Kez Görüntülendi.
Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan Şahıs İzmit’te Yakalandı