Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

İZAYDAŞ karbon kredisini ikiye katladı

İZAYDAŞ bünyesindeki LFG tesisi bugüne kadar toplam 236.630 ton karbon kredisi aldı

 19 yıllık tecrübesiyle atık yönetiminde Türkiye’nin lider kuruluşu olan İZAYDAŞ, çevre ve insan sağlığına duyarlı çalışmaları ile ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam ediyor. İZAYDAŞ bünyesindeki (LFG) Çöp Gazından Enerji Üretim Tesisi projesi bugüne kadar toplam 236.630 ton karbon kredisi alırken çevre ve hava kalitesine de ciddi katkı sağlamış oldu.

 İZAYDAŞ’IN KARBON KREDİSİ

2012 yılı temmuz ayından bu yana Solaklar evsel atık düzenli depolama sahasında faaliyet göstermekte olan çöp gazından enerji üretim tesisini işleten Körfez Enerji Şirketi, 236.630 tCO2e karbon kredisine hak kazanırken yapılan sözleşme çerçevesinde bu kredilerin %40’ı olan 94.652 tCO2e karbon kredisi de işveren olarak İZAYDAŞ’a ait.

 SERA GAZI ETKİSİNİN ÖNÜNE GEÇİLDİ

Kocaeli’nde her gün 1800 ton evsel atığı düzenli depolama alanlarında bertaraf eden İZAYDAŞ, Solaklar tesisinde kurduğu çöp gazından enerji üretim tesisinde 2012 yılından bu yana elektrik üretimine devam ediyor. Kurulu gücü 5,1 MW olan bu tesis, depolama alanlarından oluşan ve karbondioksite göre 21 kat daha zararlı olan metan gazının neden olduğu sera gazı etkisinin de önüne geçerek çevre ve hava kalitesine ciddi katkı sağlıyor. (LFG) Çöp Gazından Enerji Üretim Tesisi sadece 2014 yılında 32.119.430 kWh enerji üretirken 16 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılamış oldu.

 YÜZBİNLERCE AĞACIN ÖMRÜ KADAR

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İZAYDAŞ gerçekleştirdiği bu prestijli proje kapsamında sadece üç yılda elde edilen 236.630 ton CO2 emisyon azaltımı ile yaklaşık 250 bin adet ağacın ekilip ömrü boyunca sağlayacakları toplam emisyon azaltımı sağladı.

 

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
GÜNDEM
6 Kez Görüntülendi.
“Güvenli Okul” Denetimleri Tam Not Aldı
KÖRFEZ
32 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Ulaşım Konforu İçin Yoğun Yol Bakım Mesaisi
ASAYİŞ
32 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Yakalandı
KOCAELİ
201 Kez Görüntülendi.
Sabancı MTAL Öğrencileri Valencia’da Staj Yapacak
KÖRFEZ
13 Kez Görüntülendi.
6 Yıl 3 Ay Hapis Cezasıyla Aranan Şahıs Körfez’de Yakalandı
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
Derince’de Kumar Operasyonu: 6 Şüpheli Hakkında İşlem Başlatıldı
TEKNOLOJİ
170 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Teknoloji Takımlarına Rekor Destek: Bütçe 20 Milyon TL’ye Yükseltildi
SPOR
9 Kez Görüntülendi.
Körfezli Yüzücülerden Cumhuriyet Bayramı’na Yakışır Şampiyonluk
DERİNCE
49 Kez Görüntülendi.
Derince’de Cumhuriyet Coşkusu: 102. Yıl Kutlamaları Yoğun Katılımla Gerçekleşti
SİYASET
23 Kez Görüntülendi.
Sarıdoğan’dan Gebze’deki Bina Çökmesine Sert Tepki: “Bir Aile Yok Oldu”