Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Bisikletlerimize sahip çıkalım

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi(KOBİS)’e zarar verdiği tespit edilen kişilere ceza-i müeyyide uygulanıyor

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal 2014 yılında hayata geçirilen Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi(KOBİS) istasyonları 24 saat kayıt yapan kameralar ile 7/24 online denetleniyor ve sahada görülen aksaklıklar saha ekipleri tarafından en kısa sürede gideriliyor.

 ZARAR VERENLER CEZA ALDI

Geçen aylarda park istasyonlarındaki bisikletlere zarar verildiği olay anında ve sonrasında bu eylemi gerçekleştirilenler park istasyonlarında bulunan kameralar ve MOBESE sistemi sayesinde tespit edildi. Zarar veren kişiler hakkında Türk Ceza Kanunun “Kamu Malına Zarar Verme”  151. ve 152. maddelerine istinaden yasal işlem yapıldı ve vermiş oldukları zararlar, zarar verenlerden tahsil edildi.

 ZARAR VEREN GÖRDÜĞÜNÜZDE İHBAR EDİN

Vatandaşların kullanımı için kar amacı gütmeden devam eden Akıllı Bisiklet Sisteminin sürdürebilir olması ve yeni istasyonlar açılarak daha fazla vatandaşa hizmet verilmesi amacıyla zarar verenlerin ve diğer vatandaşlarımızın hizmet almasını engelleyen bu kişilerin daha çabuk tespit edilmesi ve kamu hizmetine sahip çıkma bilinci kapsamında bu saldırıları görenlerin 444 11 41 numaralı telefona ya da 155 Polis İmdat numarasına derhal başvurmaları kamu menfaati gereğidir.

 21 BİN AKTİF ÜYE

Kurulduğu günden bu yana vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep neticesinde her geçen gün kullanım oranlarına artan ve artmaya devam eden KOBİS’i 2015 Mayıs ayında toplamda 12.000 den fazla kişi kullandı. 21.000’e yakın aktif üyesi bulunan KOBİS’e olan talep her geçen gün artıyor. Artan talepleri karşılamak için 2016 yılı içerisinde 10 yeni istasyon ve 20 kilometre araç trafiğinden arındırılmış özel bisiklet yolları yapılması planlanıyor.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
EKONOMİ
3 Kez Görüntülendi.
Trafikte Yeni Dönem: Ehliyet İptali ve Rekor Cezalar
ASAYİŞ
44 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 22 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
9 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Silahlı Yaralama Olayı: Şüpheli Tutuklandı
GÜNDEM
10 Kez Görüntülendi.
TÜBİTAK Lise Araştırma Projeleri Yarışması Kapanış Programı Yapıldı
ASAYİŞ
37 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Dolandırıcılık Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
37 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de 600 Bin Dal Makaron Ele Geçirildi
ASAYİŞ
18 Kez Görüntülendi.
 İzmit’te Aranan Şahıs Yakalandı
SPOR
51 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği Sporcularından Yüzmede Büyük Başarı
KOCAELİ
9 Kez Görüntülendi.
Körfezray’da Kazı Çalışmaları Hızlandı
ASAYİŞ
42 Kez Görüntülendi.
 İzmit’te Narkotik Operasyonu: 56 Gram Madde Ele Geçirildi