Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

AKÇAKOCA MEYDAN İHALESİ YAPILDI

İzmit’in tarihi en eski mahallelerinden Akçakoca Mahallesi için İzmit Belediyesi’nce hazırlanan ve Koruma Kurulu Müdürlüğü’nce onaylanan meydan projesinin ihalesi yapıldı.

 Belediyenin Etüt Proje Müdürlüğü’nce yapılan ihaleye 3 firma katıldı. Yaklaşık maliyeti 1 milyon 822 bin lira olan Akcakoca Mahallesi Meydan Düzenleme ihalesine katılan Teknik Yapı firması 1 milyon 746 bin lira, Hür İnşaat 2 milyon Lira ve Gersut firması da 2 milyon lira teklifte bulundu. İhale komisyonu teklifleri değerlendirip önümüzdeki günlerde ihaleyi kazanan firmayı açıklayacaklar. İşi alan firmanın projeyi 210 günde bitirmesi gerektiği öğrenildi.
 BÖYLE OALCAK 
 Osmanlı döneminden kalma tarihi eserlerin bolca bulunduğu Akçakoca Mahallesi için İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın talimatıyla hazırlanan proje bölgenin çehresini tamamen değiştirecek.
Yaklaşık 4500 metrekarelik alanı kapsayan proje kapsamında; su deposunun Kuzey bölümünde bulunan trafo kaldırılarak bu alan sert zemin ve yeşil alan olarak yeniden düzenlenerek, pergolalar ile oturma bölümleri oluşturulacak. Yetkililer, meydan çevresinde sivil mimari örneklerinin yanı sıra Akçakoca Dere Camii ve Süleymanpaşa Hamamı bulunduğunu belirterek” alanın Doğusunda bulunan tescilli ağacın çevresinde de bir düzenleme yapılarak burada bir dinlenme ve oturma bölümü oluşturuluyor. Eski muhtarlık binasının olduğu ada da yeşil alan ve sert zemin olarak yeniden düzenlenecek. Ada içerisinde kot düzenlemesi yapılarak iki kademeli bir alan tasarlanarak yeni kotlara göre bahçe duvarları yeniden düzenlenecek. Meydan alanın da ise kot düzenlemesi yapılarak meydanın yol ile ilişkisi kademeler yapılarak sağlanacak. Bu kademeler içerisinde seyir terasları oluşturulacak. Su deposunun Doğusunda bulunan yürüyüş yolunun kot düzenlemesi de yapılarak meydana bağlanmış olacak. Düzenleme yapılacak olan meydan alanı ve araç yollarında doğal malzemeler kullanılacaktır” dediler.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
KOCAELİ
44 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Büyükşehir’den Çevreyi Koruma ve Denetim Hamlesi
ASAYİŞ
14 Kez Görüntülendi.
İzmit’te 23 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı
GÜNDEM
5 Kez Görüntülendi.
GTÜ Avrupa Üniversite Sıralamasında Yükselişini Sürdürüyor
EKONOMİ
6 Kez Görüntülendi.
KOTO’dan Hibe ve Fon Kaynakları Eğitimi
GÜNDEM
28 Kez Görüntülendi.
Tüpraş İzmit Rafinerisi İçin Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Arıyor
GÜNDEM
38 Kez Görüntülendi.
Sosyal Medya Paylaşımları Nedeniyle Gözaltına Alınan Hemşire Serbest
ASAYİŞ
20 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Dolandırıcılık Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı
DERİNCE
15 Kez Görüntülendi.
 Başkan Gökçe’den İş Dünyasına Yerel Kalkınma Sunumu
ASAYİŞ
48 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de, Narkotik Operasyonları: 14 Tutuklama
ASAYİŞ
43 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Cinayete Teşebbüs Soruşturması: 2 Tutuklama