Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

KARTEPE BELEDİYESİ BASIN AÇIKLAMASI

7 Ağustos 2015 Cuma günü, ilimiz yerel gazetelerinde yayınlanan CHP Kartepe İlçe yönetiminin iddialarına istinaden Kartepe Belediyesi basın açıklamasıdır:

 Ana muhalefet partisi CHP Kartepe İlçe Örgütü’nün,  Kartepe İlçesi Sapanca Maşukiye yolu, Cengiz Topel Havaalanı ve Suadiye kavşağı ile sınırlı alanda devam etmekte olan Belediye Hizmet Binası İnşaatı ile ilgili soru ve iddialarının yanıtlarına aşağıda yer verilmiştir. Proje sürecinde konu ile ilgili bilgi talebinde bulunan muhataplara idaremizce defa kere şifahen bilgi verilmiş olup, yeteri kadar anlaşılamadığımızdan kaynaklandığını düşündüğümüz haberle ilgili kamuoyunu aydınlatma ihtiyacı hasıl olmuştur. Söz konusu bina, Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerden olup, Kartepe İlçe Kent Mezarlığı, mezarlık müştemilatları ve yönetim ofislerini de içinde bulunduran, Fen İşleri, Park – Bahçeler, Temizlik İşleri müdürlüklerinin idari ofis ve araç – gereç parkı olarak yapılmaktadır.
 İnşaatın yapıldığı arazinin imar planı çalışmaları, Mayıs Ayı KBB meclisinde, 1/25.000, 1/5000 nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları olarak onaylanmıştır. Ayrıca belediye hizmet alanı ve açık pazar alanı plan teklifleri için kurum görüşleri beklenmektedir.
 Mezarlık alanı plan yapımı sürecinde, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün olumlu görüşleri bulunmaktadır. Belediye hizmet alanı ile ilgili, ilgili komutanlığın inceleme ve görüş oluşturma çabaları devam etmektedir.
 Söz konusu bina, KBB ve belediyemiz imkanları ile şu anki aşamaya getirilmiştir. Projenin ¼ ‘lük kısmı tamamlanmıştır.
 Sonuç olarak; halkımızın yararına olduğuna inandığımız her konuda, risk almaktan, elini taşın altına koymaktan çekinmeyecek, vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri, sonuç ve çözüm odaklı yönetim anlayışımız gereğince kanunların bize verdiği yetkiler çerçevesinde gerçekleştirmeye devam edeceğiz.
 Kocaeli ve Kartepe Kamuoyunun takdirlerine sunulur.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
187 Kez Görüntülendi.
GÖLCÜK'TE DRAMATİK OLAY! GENÇ KIZ 4. KATTAN DÜŞTÜ
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
DOLANDIRICILIK VE SAHTECİLİK SUÇLUSU YAKALANDI
KOCAELİ
13 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR, KİRAZLIYALI'DA DURAK CEBİ İNŞA EDİYOR
KÖRFEZ
11 Kez Görüntülendi.
BAŞKAN SÖĞÜT, EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ'NDE EMEKÇİLERE TEŞEKKÜR ETTİ
DERİNCE
9 Kez Görüntülendi.
DERİNCE BELEDİYESİ YEREL SERA KURDU
ASAYİŞ
10 Kez Görüntülendi.
KOCAELİ'DE HIRSIZLIK SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
SPOR
19 Kez Görüntülendi.
Körfez Gençlerbirliği SK U15 Takımı Türkiye Şampiyonasına Hazır!
DERİNCE
67 Kez Görüntülendi.
Derince Belediyesi, DERTAŞ Tesisleri'nde Ayran Üretimine Başlıyor
GÜNDEM
8 Kez Görüntülendi.
Trafik Cezalarında Rekor Artış! Devlet kasasına 100 milyar TL'yi aşkın gelir
GÜNDEM
12 Kez Görüntülendi.
DNA Günü Gençleri Bilimin İzinde Buluşturdu.