Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Gölcük Belediyesi’nin Önceliği’ İş Güvenliği ve Sağlık’

Gölcük Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü koordinesinde A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Levent Dobra’nın sunumları ile belediye çalışanlarına ,Personel ‘İş Sağlığı ve İş Güvenliği Eğitimi’ Semineri düzenledi.

Gölcük Belediyesi personeli Belediye Meclis Salonu’nda yapılan seminere katılarak bilgilendirildi.
İş Güvenliği Uzmanı Levent Dobra, İş kazasının tehlikeli durum ve tehlikeli davranışlar sonucu ortaya çıktığını kaydederek, iş kazalarının sınıflandırmasını yaralanmanın ağırlığına ve cinsine göre ayrıldığını açıkladı.İş kazaları ve meslek hastalıklarının nasıl önleneceğine de değinen Dobra, Mühendislik kontrolleri, iş uygulaması kontrolleri,izolasyon ve idari kontrollerin yapılması gerektiğinin altını çizdi. İş sağlığı ve güvenliği konusunda kurallara uyulmaması takdirde işverenin bildirim süresini beklemeksizin iş akdini tazminatsız olarak fesh edebileceğini söyleyen İş Güvenliği Uzmanı Levent Dobra, meslek hastalıklarını; kimyasal maddeler-bileşenler, kanserojen olan olmayan deri hastalıkları,fiziki etkenlerle oluşan meslek hastalıkları,mesleksel bulaşıcı hastalıklar ve akciğerde toz depolanması olarak sıraladı.
İş Güvenliği Uzmanı Levent Dobra, “ Gölcük Belediyesi’nde  iş güvenliği ile ilgili çalışmalara başladık. Bu kapsamda belediyede çalışan personelimize de eğitim vermek istedik. Daha fazla tehlike arz ettiği için şantiyelerde biraz daha hareketliyiz, orada bazı çalışmaları daha hızlı bir şekilde yapıyoruz. İş sağlığı ve güvenliği konusunda önlem almamız gereken ne varsa uygulamaya koyuyoruz” dedi.Seminerin sonunda akla gelebilen sorulara da açıklık getiren Gölcük Belediyesi İş Güvenliği Uzmanı Dobra, bu konuda bizlere rahat bir çalışma ortamı sunan ve destekleyen Belediye Başkanımız Ellibeş ve ekibine teşekkürlerini iletti.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
SİYASET
39 Kez Görüntülendi.
Genç refahtan anlamlı pankart
GÜNDEM
20 Kez Görüntülendi.
Refah gençliğinden Sumud daveti
EKONOMİ
15 Kez Görüntülendi.
Zeytinoğlu: Eylül Enflasyonu Son 8 Ayın Zirvesinde
GÜNDEM
22 Kez Görüntülendi.
KTO 2025 Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
ASAYİŞ
12 Kez Görüntülendi.
Uyuşturucu Suçundan Hükümlü Şahıs Yakalandı
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
Dolandırıcılık Hükümlüsü T.Y. Operasyonla Körfez'de Yakalandı
KÖRFEZ
7 Kez Görüntülendi.
Başkan Söğüt Perşembe Pazarı’nda Esnafla Buluştu
GÜNDEM
11 Kez Görüntülendi.
Radar Denetimlerinde Yeni Dönem: Şeffaf ve Önleyici Uygulamalar Geliyor
ASAYİŞ
57 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Uyuşturucuya Geçit Yok: 189 Şüpheli Yakalandı
İZMİT
15 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Patili Dostlara Özel Festival Başlıyor