Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

KO-MEK’te ilk eğitim usta öğreticilere

KO-MEK yeni eğitim-öğretim döneminin açılmasıyla birlikte kurum içi eğitimlere hız verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK) yeni eğitim-öğretim dönemine kurum içi eğimlerle başladı. İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği hizmet içi eğitim seminerleri kapsamında usta öğreticilere eğitim verildi.
315 FARKLI BRANŞ
315 farklı branşta eğitim veren KO-MEK’TE her branşın usta öğreticilerine Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) akademisyenleri tarafından “Eğiticinin Eğitimi” konulu eğitimler verilmeye başlandı. Tüm usta öğreticilerin katılacağı eğitimler 1 hafta yani 40 saat boyunca devam edecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda devam eden eğitimlerde ilk gün KOÜ’den Yrd. Doç. Dr. Nejat İra ilk ders olarak yetişkinlerde eğitim kapsamında “öğretim yöntem ve teknikleri” konusunda ders verdi.
40 SAATLİK EĞİTİM
Yetişkinlerde öğretim işinin zorluklarına değinen İra, usta öğreticilere dikkat etmeleri gereken konularda eğitim verdi. 1 hafta boyunca devam edecek olan eğitimlerde KOÜ’den Yrd. Doç Dr. Hakan Turan da ders verecek. Usta öğreticiler 40 saat boyunca “öğretim yöntem ve teknikler, materyal geliştirme, iletim becerileri, ölçüm ve değerlendirme’’ gibi konularda eğitim alacaklar.
DEĞERLENDİRME VE RAPORLAMA BECERİSİ
Bir halk üniversitesi olarak şimdiye kadar binlerce insana eğitim vererek onlara iş imkanı sağlayıp ufuklarını geliştiren KO-MEK’te kurum içi eğitimlerine büyük önem veriliyor. Verilen bu eğitimde katılımcılar kurumlarında düzenlenecek hizmet öncesi ve hizmet içi eğitim faaliyetlerini planlama yürütme ve değerlendirme bilgi ve becerilerine sahip olacak. Ayrıca usta öğreticiler eğitim kazanımları olarak eğitim süresi sonucunda kurum içerisinde etkili iletişim kurma, yetişkin eğitimin temel özelliklerini kavrama, kurum içerisinde gerekli eğitim ihtiyacını belirlemeye yönelik ihtiyaç analizi yapma, belirlenen ihtiyaç doğrultusunda ihtiyacı belirleme, tüm süreci raporlayabilme becerisine sahip olacak.
EĞİTİMLER YIL BOYUNCA SÜRECEK
KO-MEK sezonunun açılmasıyla birlikte ilk önce birim sorumlularını “İletişim ve Takım Çalışması” konusunda eğitime alan KO-MEK, daha sonra ise kurs merkezi sorumlularına “Yetişkin Özellikleri Ve Yetişkin Eğitimi” vererek devam etti. Eğiticinin eğitimi konulu dersle usta öğreticilerini bilgilendiren KO-MEK eğitimlerine motivasyon çalışmalarıyla devam edecek.


Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
54 Kez Görüntülendi.
"Gebze'de Düğün Konvoyunda, Hız Yapan Araç Ceza Aldı!"
EKONOMİ
5 Kez Görüntülendi.
DEVLET TEŞVİKLERİNİ, ÖĞRENME FIRSATI KÖRFEZ TİCARET ODASI'NDA!
BAŞİSKELE
166 Kez Görüntülendi.
Kocaeli'de Sağlık turizmine önemli bir katkı 
ASAYİŞ
6 Kez Görüntülendi.
Sahte rent a car operasyonu
GÜNDEM
705 Kez Görüntülendi.
Kocaeli'de Fotoğraf Tutkunları İçin Heyecan Verici Bir Yarışma Başlıyor
ASAYİŞ
8 Kez Görüntülendi.
Uyuşturucu madde satış yapan suçlular yakalandı
DERİNCE
11 Kez Görüntülendi.
Çenesuyu markasının büyümesine katkı 
SPOR
8 Kez Görüntülendi.
Körfez'de Gençlik ve Spor Yatırımları Hız Kazanıyor
ASAYİŞ
249 Kez Görüntülendi.
Kocaeli'de Hırsızlık suçundan aranan şahıs yakalandı
ASAYİŞ
9 Kez Görüntülendi.
Kasten yaralama suçundan aranan şahıs yakalandı