Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Kartepe'ye Marka Desteği

Kartepe Belediyesi’nin “Engeller Atla Aşılıyor, Umutlar Taşınıyor” adlı projesi MARKA’dan mali destek aldı

 Kartepe Belediyesi’nin Atla Terapi Projesi’ne Marka’dan Destek

Kocaeli’nde örnek ve yenilikçi uygulamaları hayata geçiren Kartepe Belediyesi’nin yeni bir projesi daha hayata geçiriliyor. Kartepe Belediyesi’nin “Engeller Atla Aşılıyor, Umutlar Taşınıyor” adlı projesi Doğu Marka Kalkınma Ajansı’ndan (MARKA) mali destek almaya hak kazandı. Engelli bireyler için geliştirilmiş rehabilitasyon yöntemlerinden biri olan atla terapi projesi ile Kartepe ilçesinde sağlık turizminin de geliştirilmesi hedefleniyor.

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesi Kartepe Atçılık Meslek Yüksekokulu paydaşlığında Kartepe Belediyesi’nin “Engeller Atla Aşılıyor, Umutlar Taşınıyor” adlı projesi MARKA’dan mali destek alamaya hak kazandı. Kartepe Belediyesi’nin hayata geçireceği Atla Terapi Projesi ile kas ve gelişme hastalıkları, omurilik yaralanmaları, down sendromu, otizm, spastizm gibi çeşitli hastalıkların tedavisinde atla terapi yöntemi kullanarak sağlık turizmini geliştirmek ve canlandırmak amaçlanıyor.

Kartepe Belediyesi’nin sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında engelli bireyler için geliştirilmiş rehabilitasyon yöntemlerinden biri olan at ile terapi hizmetini vatandaşlara sunuyor. Özellikle sosyo-ekonomik düzeyi düşük ailelerin gelişme çağındaki engelli çocuklarının atla terapilerinin sağlanacağı proje Kartepe Belediyesi ve proje paydaşları ortaklığında yürütülecek.

Kocaeli’de ilk ve Örnek Proje

Kartepe’ye değer katacak bir projenin daha destek görmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Engelli bireylerin atla terapinin temel ilkeleri göz önünde bulundurularak, atla beraber vakit geçirebilmeleri ve atla iletişim kurmaları sağlanacaktır. Yine çocuklarımız ve gençlerimiz at biniciliğine teşvik edilecektir. Atla terapi yöntemine olan yoğun talep Türkiye’den ve yurt dışından insanların bölgemize gelmesini sağlayacaktır. Şehrimizde, atla terapi yöntemini ilk hayata geçiren belediye olduk. Projemiz, bölgemize örnek olacaktır. Kartepe Belediyesi yenilikçi ve çözüm odaklı uygulamaların şehrimizde hayata geçirilmesi için çalışmalarına devam edecektir” dedi.

 

Sağlık turizminin geliştirilmesi amacıyla yapılacak Atla Terapi Merkezi’nde; ahırlar, açık ve kapalı manej, padoklar, ziyaretçi bekleme ve dinlenme salonu, idari bina, at gezi yolu, otopark alanı, çocuk oyun alanları yer alacaktır.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
SİYASET
İsmet İşeri’den Güç Birliği Mesajı: “Bu Bir Çekilme Değil, Dayanışma”
ASAYİŞ
27 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Uyuşturucu Hükümlüsüne Operasyonla Yakalama
ASAYİŞ
5 Kez Görüntülendi.
 İzmit’te Hükümlü İki Şahıs Operasyonla Yakalandı
ÖZEL HABER
30 Kez Görüntülendi.
Kuşku, gururlandırdı
KOCAELİ
8 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Kart’ta Online Dönem Başladı
GÜNDEM
2 Kez Görüntülendi.
Körfezli Akın Yıldız Kazakistan’da Hayatını Kaybetti 
ASAYİŞ
7 Kez Görüntülendi.
İzmit’te Okul Çevrelerinde Güvenlik Denetimi Yapıldı
SPOR
10 Kez Görüntülendi.
Körfezli Karateciler Bulgaristan’dan Madalyayla Döndü
DERİNCE
22 Kez Görüntülendi.
Derince’de Fidanlar Umutla Toprakla Buluştu
KÖRFEZ
7 Kez Görüntülendi.
Körfez Belediyesi’nden Üniversite Gençlerine Eğitim Desteği