Kategoriler

SÖZ KOCAELİ GAZETESİ

Bayramda çalışan memura mesai ücreti yok

Kurban Bayramı sebebiyle idari izine davet edilecek olan devlet memurları arasından, kamu hizmetlerinin aksamaması için amirler tarafından belirlenecek kişiler, bayramda da çalışacaklar.

Devletin yayınladığı genelgeye göre mesaiye kalacak olan memurlara herhangi bir ek ücret ödenmeyecek.
Kurban Bayramı tatili sebebiyle 23 Eylül günü saat 13.00’dan sonra idari izinde sayılacak olan memurların, devletin yayınladığı genelge ile idari izinleri 21 Eylül tarihinde başladı. Kamu hizmetlerinin aksamaması için zorunlu mesaiye davet edilecek memurların kimler olacağı amirlerin insafına bırakıldı. Konuyla ilgili olarak Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker ve Türk Büro Sen Şube Başkanı Rıfat Oypan ile birlikte şube binasında basın açıklaması düzenlediler.
İDARİ İZİN SÜRESİNDE EK ÖDEME YOK
Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker ve Türk Büro Sen Şube Başkanı Rıfat Oypan genelgede yer alan “İdari izin süresince görevli olanlara her hangi bir fazla ödemede bulunulmayacak” ifadelerine tepki gösterdiler. Çeker, “Hükümet bir kısım kamu görevlisini izinli sayıp, bir kısmına da sen işe geleceksin, hizmetin karşılığına da ne ücret, nede izin vermeyeceğiz demesinin izahı mümkün değildir” şeklinde konuştu. Çeker, bu durumun modern kölelik olduğunu belirtti.
NÖBET KAPSAMINDA
657 sayılı DMK’nın Ek 33. Maddesini örnek gösteren Çeker, “Normal çalışma süresi dışında yürütülen hizmetlerin karşılığı ‘nöbet’ olarak tanımlanmış ve niteliklerine göre ücretlendirilmiştir. Buna göre görevlendirilen personelin haftalık ve aylık çalışma sürelerini aşan mesai saatleri nöbet kapsamına alınarak nöbet ücreti şeklinde tahakkuk ettirilmesi emrediliştir” dedi.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha Fazla Haber
GÜNDEM
3 Kez Görüntülendi.
KOTO Başkanı Necmi Bulut Mısır’da İş Birliği Protokolüne İmza Attı
ASAYİŞ
76 Kez Görüntülendi.
Kocaeli’de Banka Kartı Dolandırıcılığından Aranan Şahıs Tutuklandı
ASAYİŞ
6 Kez Görüntülendi.
Körfez’de Kaçak Makaron Operasyonunda 1 Kişi Gözaltında
SİYASET
7 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Türkkan,TBMM’de VakıfBank Personel Vakıfları İçin Soru Önergesi Verdi
KOCAELİ
11 Kez Görüntülendi.
Büyükşehir’den Körfez’de Yol Konforunu Artıran Çalışma
EKONOMİ
78 Kez Görüntülendi.
Kocaeli Ticaret Odası’ndan Girişimcilere KOSGEB Destekleri Bilgilendirmesi
KOCAELİ
31 Kez Görüntülendi.
ORC Anketinde Kocaeli’de Başkan Büyükakın'ın Oy Kaybı Dikkat Çekti
BAŞİSKELE
5 Kez Görüntülendi.
Başiskele’de Başkan Özlü, Üstyapı Çalışmalarını Hız Kesmeden Sürdürüyor
ASAYİŞ
6 Kez Görüntülendi.
Gebze’de Kasten Yaralama Olayında Şüpheli Tutuklandı
KÖRFEZ
8 Kez Görüntülendi.
Körfez Belediyesi’nden Çocuklara Ara Tatil Şenliği